over ons | adverteren | sitemap | contact

Veilige schoolzone voor basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden


Deel deze pagina

AMMERZODEN - Op basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden gaven directeur Frank van Alphen en wethouder Jan-Hein de Vreede het startsein voor Streetwise. Een programma van de ANWB waarin kinderen spelenderwijs leren om te gaan met het drukke verkeer.

Door middel van verkeersactiviteiten leerden de kinderen van de basisschool spelenderwijs over het verkeer. Vragen zoals ‘wat is veilig oversteken’ en ‘waar liggen de gevaren’ kwamen tijdens de verkeersactiviteiten aan de orde. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De directeur van basisschool ‘De Schakel’ is erg blij met de nieuwe verkeerssituatie rondom de school. Volgens hem is de verkeersveiligheid rondom de school aanmerkelijk vergroot door o.a. een zebrapad en opvallend gekleurde palen rondom de oversteekplaatsen. Toch blijft de verkeersveiligheid een groot aandachtspunt van de school. Om deze reden zijn de verkeerslessen over verkeersveiligheid opgenomen in het structureel lesprogramma.

Ook wethouder De Vreede is zeer tevreden met het resultaat. Daarnaast benadrukt hij dat het een mooi voorbeeld is van samenwerken. Samen met ouders, de ouderraad, de gemeente en de school zijn vooraf gesprekken gevoerd over de situatie en er is samen gekeken hoe de schoolzone veilig gemaakt kan worden.

De gele hekjes, het zebrapad en de palen met de rode hand erop bewijzen dat de samenwerking geslaagd is. “De kleine weggebruikers kunnen nu veilig oversteken”, constateert de wethouder tevreden.
Datum
18 september 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden