over ons | adverteren | sitemap | contact

Veilige schoolzone voor basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden


Deel deze pagina

AMMERZODEN - Op basisschool ‘De Schakel’ in Ammerzoden gaven directeur Frank van Alphen en wethouder Jan-Hein de Vreede het startsein voor Streetwise. Een programma van de ANWB waarin kinderen spelenderwijs leren om te gaan met het drukke verkeer.

Door middel van verkeersactiviteiten leerden de kinderen van de basisschool spelenderwijs over het verkeer. Vragen zoals ‘wat is veilig oversteken’ en ‘waar liggen de gevaren’ kwamen tijdens de verkeersactiviteiten aan de orde. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto’s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De directeur van basisschool ‘De Schakel’ is erg blij met de nieuwe verkeerssituatie rondom de school. Volgens hem is de verkeersveiligheid rondom de school aanmerkelijk vergroot door o.a. een zebrapad en opvallend gekleurde palen rondom de oversteekplaatsen. Toch blijft de verkeersveiligheid een groot aandachtspunt van de school. Om deze reden zijn de verkeerslessen over verkeersveiligheid opgenomen in het structureel lesprogramma.

Ook wethouder De Vreede is zeer tevreden met het resultaat. Daarnaast benadrukt hij dat het een mooi voorbeeld is van samenwerken. Samen met ouders, de ouderraad, de gemeente en de school zijn vooraf gesprekken gevoerd over de situatie en er is samen gekeken hoe de schoolzone veilig gemaakt kan worden.

De gele hekjes, het zebrapad en de palen met de rode hand erop bewijzen dat de samenwerking geslaagd is. “De kleine weggebruikers kunnen nu veilig oversteken”, constateert de wethouder tevreden.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden