over ons | adverteren | sitemap | contact

Veel te beleven tijdens 'Beleef de Waal'


informatie- en activiteitenmarkt op negen verschillende locaties langs de Waal


Deel deze pagina

De vele activiteiten op negen verschillende locaties langs de Waal werden afgelopen zaterdag druk bezocht. Meer dan achthonderd mensen bezochten de informatie- en activiteitenmarkt aan de Waalkade in Zaltbommel en ruim 250 belangstellenden voeren vanuit Zaltbommel mee met de gratis Waalsafari’s aan boord van de Domani. De zon scheen volop en dat zorgde voor een mooie nazomerse sfeer.

Aan de Waalkade lieten een lama en een ezel zich binnen de omheining van de opgestelde mobiele kinderboerderij knuffelen door vele kinderen. Even verderop konden kinderen boetseren met rivierklei op een luchtfoto-ondergrond van de Waal. Het bedrijf van Oord deelde gratis ijsjes uit bij een ijscokar. Dit levendige geheel werd omringd door informatiekraampjes met informatie over water, dijken en de historie.

Water, dijken en historie
Dat zijn zaken waar organisaties als Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, gemeenten, Waterschap Rivierenland, Programma Ruimte voor de Rivier, Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer, bezoekerscentrum de Grote Rivieren en de agrarische natuurverenigingen Capreton en SpAN aan werken.

Mooier & veliger
Samen met bewoners en bedrijven willen ze de Waal en haar omgeving mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker maken. De jaarlijkse Dag van de Dijk, dit jaar op 22 september, werd gekozen als moment om deze samenhang en samenwerking te laten zien.
Datum
24 september 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Succes
De dag was een groot succes, natuurlijk ook dankzij het goede weer. Bezoekers waren enthousiast over de Waalsafari’s waarbij men vanaf het water kennis kon maken met historische en actuele ontwikkelingen in het Waalgebied. Van Tiel tot aan Slot Loevestein waren er activiteiten.

Bato's Erf
Het heringerichte terrein en nieuw geplaatste kunstwerk op Bato’s Erf bij Heerewaarden werden op deze dag officieel geopend en ook in Tiel, de Hurwenense uiterwaard, bij Varik en bij Slot Loevestein konden bezoekers meedoen met excursies en begeleide wandelingen en genieten van kunst, cultuur & muziek. Kortom overal werd duidelijk dat de mensen langs de Waal hebben leren leven met het water; op een veilige en plezierige manier.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden