over ons | adverteren | sitemap | contact

Vandalen verdubbelen schadebedrag oud en nieuw


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Hoewel de schade aan het asfalt, verkeersborden, afvalbakken en dergelijke afgelopen jaarwisseling lager was dan voorgaande jaren, zijn de totale kosten voor het herstellen van schade, schoonmaken en opruimen €48.853. Dat is ruim twee keer zoveel als vorig jaar. Dit komt voornamelijk door ernstige vernielingen.

Opvallende ernstige vernielingen waren een molotovcocktail aan de basisschool en gymzaal in Bruchem (schade €20.000), vernielingen aan een rioolkast in Poederoijen (€12.000) en een stroomkast in Aalst (€3.500). Er waren geen verstoringen van de openbare orde of geweld tegen hulpverleners en de evenementen verliepen goed.

Burgemeester Rehwinkel:
“Helaas werpen drie grote vernielingen een smet op de jaarwisseling, die verder gemoedelijk verliep. Het repareren van de schades kost elk jaar weer veel gemeenschapsgeld. Er zal dan ook alles op alles worden gezet om de daders in de kraag te vatten. Ik roep getuigen op zich te melden bij de politie. Daarnaast wil ik nogmaals mijn dank en waardering voor de organisatoren van de vele evenementen uitspreken. Hun inspanningen hebben mede bijgedragen aan het verloop van de jaarwisseling.”

Veel meldingen voor brandweer in Brakel
In de gehele gemeente was het voor de brandweer over het algemeen rustig. Net als voorgaande jaren hadden zowel brandweer als politie en de gemeente hun handen vol aan diverse kleine buitenbranden in Brakel. Van de 44 meldingen die in totaal tijdens de jaarwisseling bij de brandweer binnenkwamen, kwamen er 21 uit Brakel. Burgemeester Rehwinkel: “Dit is iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds teveel.”

Preventieve maatregelen
De gemeente geeft een hoge prioriteit aan het voorkomen van schade rondom de jaarwisseling. Dat droeg er aan bij dat er dit jaar minder schade aan straatmeubilair en asfalt was. In de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling waren met name de Boa’s extra alert op de aanwezigheid van brandbare materialen in de openbare ruimte.

Om schade te voorkomen verwijderde de buitendienst alle vuilnisbakken. Parkeerautomaten gingen op slot of werden preventief verwijderd. De gemeente riep inwoners op om vandalismegevoelige materialen zoals bloembakken, autobanden en pallets op te ruimen of om de aanwezigheid van deze materialen te melden. Opvallend was dit jaar dat er de laatste dagen voor de jaarwisseling veel preventief geruimd moest worden op open bouwplekken.

Datum
9 februari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden