over ons | adverteren | sitemap | contact

Vandalen verdubbelen schadebedrag oud en nieuw


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Hoewel de schade aan het asfalt, verkeersborden, afvalbakken en dergelijke afgelopen jaarwisseling lager was dan voorgaande jaren, zijn de totale kosten voor het herstellen van schade, schoonmaken en opruimen €48.853. Dat is ruim twee keer zoveel als vorig jaar. Dit komt voornamelijk door ernstige vernielingen.

Opvallende ernstige vernielingen waren een molotovcocktail aan de basisschool en gymzaal in Bruchem (schade €20.000), vernielingen aan een rioolkast in Poederoijen (€12.000) en een stroomkast in Aalst (€3.500). Er waren geen verstoringen van de openbare orde of geweld tegen hulpverleners en de evenementen verliepen goed.

Burgemeester Rehwinkel:
“Helaas werpen drie grote vernielingen een smet op de jaarwisseling, die verder gemoedelijk verliep. Het repareren van de schades kost elk jaar weer veel gemeenschapsgeld. Er zal dan ook alles op alles worden gezet om de daders in de kraag te vatten. Ik roep getuigen op zich te melden bij de politie. Daarnaast wil ik nogmaals mijn dank en waardering voor de organisatoren van de vele evenementen uitspreken. Hun inspanningen hebben mede bijgedragen aan het verloop van de jaarwisseling.”

Veel meldingen voor brandweer in Brakel
In de gehele gemeente was het voor de brandweer over het algemeen rustig. Net als voorgaande jaren hadden zowel brandweer als politie en de gemeente hun handen vol aan diverse kleine buitenbranden in Brakel. Van de 44 meldingen die in totaal tijdens de jaarwisseling bij de brandweer binnenkwamen, kwamen er 21 uit Brakel. Burgemeester Rehwinkel: “Dit is iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds teveel.”

Preventieve maatregelen
De gemeente geeft een hoge prioriteit aan het voorkomen van schade rondom de jaarwisseling. Dat droeg er aan bij dat er dit jaar minder schade aan straatmeubilair en asfalt was. In de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling waren met name de Boa’s extra alert op de aanwezigheid van brandbare materialen in de openbare ruimte.

Om schade te voorkomen verwijderde de buitendienst alle vuilnisbakken. Parkeerautomaten gingen op slot of werden preventief verwijderd. De gemeente riep inwoners op om vandalismegevoelige materialen zoals bloembakken, autobanden en pallets op te ruimen of om de aanwezigheid van deze materialen te melden. Opvallend was dit jaar dat er de laatste dagen voor de jaarwisseling veel preventief geruimd moest worden op open bouwplekken.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden