over ons | adverteren | sitemap | contact

Vanaf 30 juni met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel zet van 30 juni tot in september 2018 een speciaal snel veer in voor fietsers en voetgangers tussen Zaltbommel en Slot Loevestein via Brakel. Dat besloot de gemeenteraad al eerder, bij de behandeling van de voorjaarsnota in 2017.

De vaartocht van Zaltbommel naar Loevestein duurt ongeveer 45 minuten. Een dagkaartje kost 10 euro. Dat kaartje is op de dag van aankoop ook geldig op andere Riveer-verbindingen.

Vaartijden
Veerdienst Riveer vaart op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vijf keer per dag van Zaltbommel naar Loevestein. Vanaf zaterdag 7 juli tot en met zondag 26 augustus wordt iedere dag gevaren. Tussen 1 en 23 september vaart het veer weer op zaterdagen en zondagen. Onderweg stopt het veer in Brakel om daar passagiers op te pikken.

Eerste jaar is een proef
De snelle veerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is een proef. Deze proef stelt de gemeente in de gelegenheid om ervaring op te doen met aantallen passagiers, kosten en uitvoering. Slaagt deze proef, dan bekijkt de gemeente Zaltbommel of ze deze zomerverbinding jaarlijks kan laten uitvoeren. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer niet doorgaan.Veerverbinding maakt cultureel erfgoed bereikbaar
Wethouder Willem Posthouwer: “Deze verbinding maakt ons cultureel erfgoed op een aantrekkelijke wijze bereikbaar. We haken daarmee aan bij het route gebonden toerisme. En we stimuleren het gebruik van de fiets als toeristisch vervoermiddel.“

Aanvulling op bestaand aanbod
De zomerveerdienst van Zaltbommel naar Loevestein is een aanvulling op het bestaande veren aanbod. In de gemeente Zaltbommel zijn al diverse veren waar veel gebruik van wordt gemaakt, zoals de veren tussen Brakel en Herwijnen, Aalst en Veen, Nederhemert, Loevestein en Woudrichem en Loevestein en Gorinchem.

Wethouder Posthouwer:
We hadden al langere tijd het plan een aanvullende verbinding over water te leggen tussen de vestingstad Zaltbommel en Slot Loevestein. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer helaas niet doorgaan. Met Riveer spraken we af om de veerboot Gorinchem XI in te zetten voor de zomerverbinding. Wij zijn blij dat het nu gelukt is!”

Samen met bedrijfsleven initiatieven ontplooien
Wethouder Posthouwer: “Vrijetijdseconomie wordt steeds belangrijker en komt ten goede aan onze inwoners en bezoekers. Graag werken we samen met bedrijven aan dit soort, liefst innovatieve en milieuvriendelijke, initiatieven. Bedrijven kunnen hier ook hun voordeel uit halen.”
Datum
13 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?

Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden