over ons | adverteren | sitemap | contact

Vanaf 30 juni met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel zet van 30 juni tot in september 2018 een speciaal snel veer in voor fietsers en voetgangers tussen Zaltbommel en Slot Loevestein via Brakel. Dat besloot de gemeenteraad al eerder, bij de behandeling van de voorjaarsnota in 2017.

De vaartocht van Zaltbommel naar Loevestein duurt ongeveer 45 minuten. Een dagkaartje kost 10 euro. Dat kaartje is op de dag van aankoop ook geldig op andere Riveer-verbindingen.

Vaartijden
Veerdienst Riveer vaart op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli vijf keer per dag van Zaltbommel naar Loevestein. Vanaf zaterdag 7 juli tot en met zondag 26 augustus wordt iedere dag gevaren. Tussen 1 en 23 september vaart het veer weer op zaterdagen en zondagen. Onderweg stopt het veer in Brakel om daar passagiers op te pikken.

Eerste jaar is een proef
De snelle veerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is een proef. Deze proef stelt de gemeente in de gelegenheid om ervaring op te doen met aantallen passagiers, kosten en uitvoering. Slaagt deze proef, dan bekijkt de gemeente Zaltbommel of ze deze zomerverbinding jaarlijks kan laten uitvoeren. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer niet doorgaan.Veerverbinding maakt cultureel erfgoed bereikbaar
Wethouder Willem Posthouwer: “Deze verbinding maakt ons cultureel erfgoed op een aantrekkelijke wijze bereikbaar. We haken daarmee aan bij het route gebonden toerisme. En we stimuleren het gebruik van de fiets als toeristisch vervoermiddel.“

Aanvulling op bestaand aanbod
De zomerveerdienst van Zaltbommel naar Loevestein is een aanvulling op het bestaande veren aanbod. In de gemeente Zaltbommel zijn al diverse veren waar veel gebruik van wordt gemaakt, zoals de veren tussen Brakel en Herwijnen, Aalst en Veen, Nederhemert, Loevestein en Woudrichem en Loevestein en Gorinchem.

Wethouder Posthouwer:
We hadden al langere tijd het plan een aanvullende verbinding over water te leggen tussen de vestingstad Zaltbommel en Slot Loevestein. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer helaas niet doorgaan. Met Riveer spraken we af om de veerboot Gorinchem XI in te zetten voor de zomerverbinding. Wij zijn blij dat het nu gelukt is!”

Samen met bedrijfsleven initiatieven ontplooien
Wethouder Posthouwer: “Vrijetijdseconomie wordt steeds belangrijker en komt ten goede aan onze inwoners en bezoekers. Graag werken we samen met bedrijven aan dit soort, liefst innovatieve en milieuvriendelijke, initiatieven. Bedrijven kunnen hier ook hun voordeel uit halen.”
Datum
13 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?

Uw advertentie hier?

Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden