over ons | adverteren | sitemap | contact

Vanaf 2015 werken regiogemeenten en Raad voor Kinderbescherming nauw samen


Deel deze pagina

Ondertekening van de overeenkmst in het vm. koninklijk weeshuis in Buren.Links: bestuurder Henk Driessen, rechts: regiodirecteur Martin van Wifferen.

Afgelopen vrijdag ondertekenden de tien regiogemeenten een samenwerkingsovereenkomst met de Raad voor de Kinderbescherming om specifieke hulp aan jeugdigen goed te organiseren. Rivierenland is de eerste van alle Gelderse regio’s die deze afspraken tekent.

Ondertekening
Bestuurder Henk Driessen, in zijn rol als voorzitter van de tijdelijke programmaraad Sociale Ontwikkeling, ondertekende de overeenkomst namens de tien samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel). Regiodirecteur Martin van Wifferen tekende namens de Raad voor de Kinderbescherming in Gelderland.

Nieuwe rol gemeenten
Gemeenten voeren vanaf volgend jaar de regie over alle vormen van zorg en hulp voor de jeugd. Hiervoor zullen verschillende organisaties samenwerken. Tot het nieuwe takenpakket hoort ook: jeugdbescherming en jeugdreclassering. Daarom gaan gemeenten en Kinderbescherming intensief met elkaar samenwerken.

Samenwerkingsprotocol
De gemeenten in Rivierenland hanteren het uitgangspunt dat als jongeren problemen hebben, eerst alles op alles wordt gezet om die problemen in de gezinsomgeving en in de eigen buurt op te lossen. De Raad voor de Kinderbescherming wordt ingeschakeld als de omstandigheden waaronder een kind opgroeit zorgelijk zijn, de geboden vrijwillige hulpverlening onvoldoende is of het gezin hulp weigert. In een samenwerkingsprotocol regelen gemeenten en Raad voor de Kinderbescherming hun samenwerking.

"Dicht bij huis oplossen"
Bestuurder Henk Driessen over het samenwerkingsprotocol “We hebben afgesproken dat we de inzet van dwang bij jeugdbescherming zo veel mogelijk willen voorkomen. We zullen er alles aan doen om problemen dicht bij huis op te lossen. Een goede samenwerking met de Raad van de Kinderbescherming is een randvoorwaarde voor gemeenten om succesvol hun nieuwe takenpakket op het gebied van jeugdhulp uit te voeren.”
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden