over ons | adverteren | sitemap | contact

Vanaf 2015 werken regiogemeenten en Raad voor Kinderbescherming nauw samen


Deel deze pagina

Ondertekening van de overeenkmst in het vm. koninklijk weeshuis in Buren.Links: bestuurder Henk Driessen, rechts: regiodirecteur Martin van Wifferen.

Afgelopen vrijdag ondertekenden de tien regiogemeenten een samenwerkingsovereenkomst met de Raad voor de Kinderbescherming om specifieke hulp aan jeugdigen goed te organiseren. Rivierenland is de eerste van alle Gelderse regio’s die deze afspraken tekent.

Ondertekening
Bestuurder Henk Driessen, in zijn rol als voorzitter van de tijdelijke programmaraad Sociale Ontwikkeling, ondertekende de overeenkomst namens de tien samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland (Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel). Regiodirecteur Martin van Wifferen tekende namens de Raad voor de Kinderbescherming in Gelderland.

Nieuwe rol gemeenten
Gemeenten voeren vanaf volgend jaar de regie over alle vormen van zorg en hulp voor de jeugd. Hiervoor zullen verschillende organisaties samenwerken. Tot het nieuwe takenpakket hoort ook: jeugdbescherming en jeugdreclassering. Daarom gaan gemeenten en Kinderbescherming intensief met elkaar samenwerken.

Samenwerkingsprotocol
De gemeenten in Rivierenland hanteren het uitgangspunt dat als jongeren problemen hebben, eerst alles op alles wordt gezet om die problemen in de gezinsomgeving en in de eigen buurt op te lossen. De Raad voor de Kinderbescherming wordt ingeschakeld als de omstandigheden waaronder een kind opgroeit zorgelijk zijn, de geboden vrijwillige hulpverlening onvoldoende is of het gezin hulp weigert. In een samenwerkingsprotocol regelen gemeenten en Raad voor de Kinderbescherming hun samenwerking.

"Dicht bij huis oplossen"
Bestuurder Henk Driessen over het samenwerkingsprotocol “We hebben afgesproken dat we de inzet van dwang bij jeugdbescherming zo veel mogelijk willen voorkomen. We zullen er alles aan doen om problemen dicht bij huis op te lossen. Een goede samenwerking met de Raad van de Kinderbescherming is een randvoorwaarde voor gemeenten om succesvol hun nieuwe takenpakket op het gebied van jeugdhulp uit te voeren.”
Datum
3 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden