over ons | adverteren | sitemap | contact

Van Voorden Stichting gaat samenwerking aan met de Johan Cruijff Foundation


Deel deze pagina

Samen met de Johan Cruijff Foundation en scholen in de Bommelerwaard maakt de Van Voorden Stichting de realisatie van het project Schoolplein 14 mede mogelijk. Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation met als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs te stimuleren tijdens en na school samen te sporten en spelen.

Jeroen Brouwer, voorzitter van De Van Voorden Stichting:
“Als Van Voorden Stichting ondersteunen wij projecten in de Bommelerwaard op het gebied van jeugd, educatie, muziek, sport en samenleving. Schoolplein14 sluit hier zo mooi op aan dat wij verheugd zijn dat het tot een samenwerking is gekomen met de Johan Cruijff Foundation”, aldus

De Spelwert en De Leiboom primeur
Na een voorbereiding op school tussen leerkrachten, leerlingen en met de combinatiefunctionarissen van Spel& vindt op woensdag 19 oktober de officiële opening plaats van het eerste Schoolplein14 in de Bommelerwaard. De basisscholen “De Spelwert” en “De Leiboom” hebben de primeur.

Paul Van den Bossche, directeur bij De Spelwert:
“We waren op zoek naar uitbreiding van speelmogelijkheden voor de kinderen en de bokspringpalen zouden daarom verplaatst gaan worden. Bovendien zochten Heleen Post en ik, als directie, naar mogelijkheden om de kinderen nog meer te laten bewegen.en de spelmogelijkheden op het schoolplein te vergroten”.

Anton Tins, directeur bij De Leiboom:
“Toen we hoorden van het initiatief tussen de Van Voorden Stichting en de Johan Cruijff Foundation, grepen we de kans ons schoolplein te vernieuwen met beide handen aan.”

Ook in aanmerking komen?
Scholen in de Bommelerwaard die ook voor een Schoolplein14 in aanmerking willen komen, kunnen contact opnemen met: Patricia de Geus, coördinator Spel& via pdgeus@welzijnbommelerwaard.nl en 06-46628726.
 
Datum
19 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is Schoolplein 14?
Sinds de start in 1997 brengt de Johan Cruijff Foundation jeugd in beweging waardoor ze samen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Tegenwoordig groeien kinderen op in een wereld waarin beeldschermen lonken. Veel kinderen zitten hierdoor teveel en blijven binnen in plaats van te bewegen en buiten te spelen. Het gevolg is dat steeds meer kinderen lijden aan overgewicht of een sociaal isolement en ze minder fit zijn.

Directeur N. Meijer van de Johan Cruijff Foundation legt uit:
“Leerlingen moeten gestimuleerd worden meer te bewegen. Een Schoolplein14 is een ontmoetingsplek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Een bord met de door Johan Cruijff opgestelde 14 gedragsregels staat op ieder Schoolplein14. Deze 14 regelen helpen kinderen herinneren waaraan ze zich moeten houden en waarop ze elkaar mogen aanspreken.”

Aantrekkelijke pleinen
Met Schoolplein 14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen.
Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, speelcirkel of een goal op de muur.
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden