over ons | adverteren | sitemap | contact

Unieke samenwerking Recreatiegebied De Neswaarden


Inwoners Aalst beheren 'hun' recreatiegebied


Deel deze pagina

Vrijwilligers druk in de weer met het aanleggen van de waterloop. Foto: Facebook De Neswaarden
Een groep zeer betrokken inwoners uit Aalst neemt het beheer en onderhoud van De Neswaarden over van de gemeente Zaltbommel. De groep inwoners heeft een beheerstichting opgericht die afspraken maakt met derden voor de uitvoering van verschillende werkzaamheden in het recreatiegebied. De overdracht van het beheer en onderhoud en het sluiten van de contracten vindt plaats op donderdag 30 mei 2013. Vorig jaar juni startte de gemeente met een grote metamorfose van recreatiegebied De Neswaarden.

Gezamenlijk beheer en onderhoud
30 mei 2013 draagt de gemeente Zaltbommel het beheer en onderhoud over aan Beheerstichting De Neswaarden. De stichting die bestaat uit een groep zeer betrokken inwoners sluit tegelijk overeenkomsten met voetbalvereniging Roda Boys, Recreatiepark Esmeer, Paviljoen Zand en aannemersbedrijf Smits-Vos. Deze partijen voeren ieder een deel van de onderhoudswerkzaamheden uit. Het naastgelegen recreatiepark Esmeer gaat voor de stichting het gras maaien op het terrein en Aannemersbedrijf Vos maait het gras op de dijken en maakt de sloten schoon. Het sanitair wordt schoongemaakt door Roda Boys. De voetbalvereniging uit Aalst leegt ook de vuilnisbakken en bekommert zich over het strand door het te eggen en egaliseren. Ook doen zij het handmaaiwerk en de voetballers ruimen het zwerfafval op. De voetbalvereniging krijgt hiervoor een bijdrage van Beheerstichting De Neswaarden. De beheerstichting krijgt op haar beurt een jaarlijkse bijdrage van 18.000 euro van de gemeente Zaltbommel voor het beheer en onderhoud van het recreatiegebied.

Inwoners kopen symbolisch een stukje grond
Inwoners die het recreatiegebied een warm hart toedragen kunnen symbolisch een stukje grond kopen van De Neswaarden. Door een stukje te kopen, krijg je als sympathisant twee kopjes koffie of thee en twee ijsjes. Deze consumpties worden aangeboden door Paviljoen Zand. Beheerstichting De Neswaarden sluit hiervoor een overeenkomst met de horecagelegenheid. Voor het geld kan de beheerstichting extra onderhoud uitvoeren en eventuele activiteiten organiseren in het recreatiegebied. Achterliggende gedachte van de grondverkoop is dat iedereen symbolisch eigenaar wordt en daardoor gezamenlijk zorg wordt
gedragen om het gebied hoogwaardig te houden. De stichting is nog in onderhandeling met de haven voor een bijdrage voor toiletgebouw, omdat het veelvuldig gebruikt wordt door passanten van de haven.
Bron
Gemeente Zaltbommel
Datum
28 mei 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Betrokken & verantwoordelijk
Wethouder Bragt: “Ik ben bijzonder trots op deze groep bewoners. Zij zijn niet alleen betrokken bij hun eigen omgeving, maar ze voelen zich ook verantwoordelijk en nemen verantwoordelijkheid. Dit is de ultieme vorm van dorps- en wijkgericht werken.” De gemeente legt de laatste hand aan de grote metamorfose van recreatiegebied. De strandlijn is verlegd en een grote speeltuin voor kinderen tot 12 jaar is in aanbouw. De opknapbeurt geeft het recreatiegebied een kwaliteitsimpuls en moet meer bezoekers trekken. De werkzaamheden zijn in juni 2012 gestart en na een periode van hard werken gaat over twee weken de speeltuin open. De kosten voor de totale herinrichting van het gebied bedragen 495.000 euro.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden