?> Uitslag van de optocht van Mispelgat - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Uitslag van de optocht van Mispelgat


Deel deze pagina

De jury van de Wallepikkers heeft genoten van de optocht in Mispelgat. Hieronder volgt het uitgebreide juryrapport.

Het was een lange optocht, met veel deelnemers en hier een daar een kleine onderbreking. Er moest geplast en soms was er een boom te laag of stond er een paaltje in de weg. Maar….wat een prachtige optocht hebben jullie met elkaar neergezet. Oeteldonk eat your heart uit, hier in Mispelgat is het te doen! We hopen dan ook zeker dat jullie met al je creativiteit blijven bijdragen aan onze Mispelgatse optocht en met elkaar Bommel op de kaart zetten.

Wat ons wel opvalt in deze prachtige kleurrijke stoet, is dat deze wagens misschien wel in elke stad of dorp zouden kunnen rijden….en dus niet erg gericht zijn op er in de streek of in de stad gebeurt. Het zou van ons iets scherper mogen. Misschien kan de carnavalsvereniging dit in hun achterhoofd houden bij het kiezen van een nieuw thema.
Als jury werden we ook zeer vrolijk van de bijdragen van de Karel en de Bommelero’s. Zij kunnen de sfeermakers van de optocht genoemd worden!

Tot slot willen we aangeven dat we erg verrast zijn door het feit dat er weer veel nieuwe deelnemers zijn. Nieuwe wagenbouwers, een aantal extra kinderloopgroepen, jong, oud, muzikaal en artistiek allen gaan hand in hand in jullie fantastische optocht.
Ga zo door, blijf er samen een mooi carnavalsfeest van maken en beleef vooral erg veel plezier met elkaar!! Op naar de volgende ‘44 jaar Mispelgat op z’n gat!’

De prinsenwagen
Wat een prachtige nieuwe prinsenwagen konden we dit jaar bewonderen in de Mispelgatse optocht. De verf rook nog vers, maar hij zat strak in de lak. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie trots zijn op deze reusachtige steek, uitgevoerd in de kleuren van jullie club. De kwasten en gouden bollen zijn mooie details. In zijn geheel had de prinsenwagen van ons wat feestelijker mogen zijn. Een partij slingers en ballonnen zouden wij, van de jury, zeker al waarderen.
We willen graag opmerken dat de entree van de prinsenwagen, met de dansende meiden voorop een geweldige aankondiging was voor de optocht. De spanning in de straat was te voelen: de optocht komt eraan, het feest gaat beginnen

juryrapport Carnavalsoptocht 2015

JEUGDGROEPEN


1) De Mispel(s)gatjes – 133 pnt
Jullie kwamen voorbij en er heerste direct een goed feestgevoel bij het publiek. We kwamen gelijk goed in de stemming. Jullie zagen er geweldig uit met jullie roze snoeppakken en jullie vrolijke snoepkar. Met het snoephappen en snoepwerpen wisten jullie het publiek op een leuke manier bij jullie act te betrekken. Een vrolijke gezellige boel; ga zo doo!

2) Piratenboot – 122 pnt
Voor het eerst zagen wij een stoer piratenschip over het parcours rijden. En wel met twee heel stoere piraten erin. Zwaaiend met hun zwaarden voeren ze trots het publiek tegemoet. Erg leuk om te zien hoe enthousiast jullie waren. We zijn blij dat jullie je op het laatste moment nog hebben ingeschreven: goed gedaan, ahoy!!

3) Minecraft – 122 pnt
Wat zagen wij een ontzettend leuk minecraft wagentje over het zonnige carnavalsparcours rijden! Een onderwerp wat zeker Heel veel kinderen langs de route aan zal hebben gesproken. De jury vond het leuk om te zien dat jullie echt zelf hard aan jullie creatie hebben gewerkt. Jullie thema was niet ‘Mispel op z’n gat’, maar ‘Mispel op zijn S.W.A.T’! Top gedaan!

4) Cupcake – 122 pnt
Het water liep ons in de mond toen we jullie cup-cakeje voorbij zagen rijden. Wat een prachtig wagentje, mooi roze met een lekkere klodder slagroom erop. De cup-cake paste helemaal in de sfeer van het carnaval. Niet ‘Mispel op z’n gat’, maar ‘Heel Mispelgat bakt’. Een origineel idee waarvan we hebben genoten!

5) Winnetou – 122 pnt
‘Pak jij je lasso maar, zo vangen cowboys indianen…’ De cowboys hebben jullie gelukkig niet te pakken gekregen, waardoor je met jullie mooie wigwam mee konden lopen in de carnavalsoptocht in Mispelgat. Stoer dat jullie de hele route je eigen karretje hebt getrokken. Leuk dat jullie je gisteren nog ingeschreven! Jullie waren winnen toe…volstaat een tweede plaats? Vast wel!!

KLEINE LOOPGROEPEN


1) CV Da mende nie – 126 pnt
Jullie hebben op een geweldige manier aan weten te sluiten op het thema: ’44 jaar Mispel op z’n gat’. De rijdende tattooshop verraste de jury met zijn originaliteit. Jullie gingen letterlijk met de billen bloot dit jaar! Ook jullie outfits waren goed gekozen. Helaas wilden de plakplaatjes niet echt werken, maar jullie hebben dit goed op gelost door je eigen billen te laten tatoeëren, wat ook weer leidde tot een mooi plaatje! ;)

2) Hendrika Cupcake – 105 pnt
‘Ik zag de ge noar munne CUP CAKE’…..daar was ook werkelijk niet om heen te kijken, Hendrika!! In je eentje wist je zonder muziek en zonder een woord te zeggen een act neer te zetten en de aandacht naar je te trekken. De jury waardeert het dat je elk jaar weer een bijdrage levert aan de optocht met je subtiele humor. Met je gezicht en act straalde je één en al carnaval uit. We zijn nu al benieuwd waar je ons volgend jaar mee verrast!

3) René van Rijen – 94
Joep B. heb jij tot in alle details weten te imiteren. Zelfs het eigenwijze afwijkende gedrag kwam terug in het feit dat je op een totaal andere plek in de optocht liep dan afgesproken. Je mengde je volledig in de motorbende. Waren ze er blij mee? Het zal jou weinig uitmaken… ;)

GROTE LOOPGROEPEN


1) Lekker Belangrijk – 125 pnt
Belangrijk waren jullie zeker! Het idee om met het maken van selfies deze carnavalsoptocht op te leuken, viel bij de jury erg in de smaak. Met jullie prachtige blauw witte kleding mengden jullie je regelmatig het in het publiek om leuke fotootjes te schieten. Van jezelf natuurlijk!! Jullie hadden heel veel energie en wisten deze goed over te brengen op de bezoekers van de optocht. De hele route lang. Chapeau

2) De Koala’s – 115 pnt
Elk jaar zijn jullie weer in staat te verbazen! Met minimale middelen weten jullie een echte carnavalssfeer neer te zetten. Lol om niks, daar gaat het om. Zoals bekend is jullie interactie met het publiek altijd goed, dat was ook nu het geval. Met simpele bonen, wat spek en een paar goede woordspelingen wisten jullie de aandacht van de bezoekers te trekken. Jullie laten zien dat je met minder juist meer kunt maken. Top!

3) De Superloopgroep – 113 pnt
Bende in Mispelgat, bende gezellig, bende verkleed….dan bende lid! Wie wil dat nou niet? De Superloopgroep op de motorfiets dat is weer eens wat anders. ;) Jullie zagen er weer fantastisch verzorgd uit. Jullie kleding was weer tot in de puntjes verzorgd, en op jullie motorfietsen trokken jullie volop de aandacht. Doorgaans hebben motorbendes niet zo’n heel goede naam, maar dat geldt voor jullie zeker niet. Jullie hebben de mensen juist enorm goed vermaakt!

4) De Kleddertjes – 110 pnt
Mispelgat gaat jullie aan het hart, jullie gaan het Mispelgat aan het hart. Al jaren zorgen jullie voor een vrolijke bijdrage aan de carnavalsoptocht. Ook nu weer zagen jullie er geweldig uit als love angels en lover doctors. Leuk dat jullie de link met Valentijnsdag hebben gemaakt. We zijn benieuwd hoe alle foto’s zijn geworden, die jullie met het publiek hebben gemaakt. We zijn benieuwd of doctor love en zijn angels deze carnaval nog in actie moeten komen…!

5) Witte To ‘nie – 98 pnt
De jury is het er unaniem over eens dat jullie het thema ‘Mispel op z’n gat’ geweldig vertaald hebben naar jullie creatie ’Pleemobiel’. Met vrolijke muziek wandelden jullie als echte play-mobile poppetjes over het parcours. De bewegingen van de armen, de handjes en natuurlijk jullie kapsels maakten meteen duidelijk waar het om ging. Als echte schoonmakers veegde een van de jongste telgen ook de straten van de stad keurig schoon. We hopen dat de toiletten in de tent door net zo’n enthousiast team worden bijgehouden als dat jullie zijn!

6) De Sjaffentuten – 92 pnt
Een doorgewinterde carnavalsclub, al 22 jaar zijn jullie actief. Dat werd goed verbeeld door alle kleding aan de waslijn. Alle pakken van de afgelopen 22 jaar: een leuk idee! Samen stepten jullie door de stad. Van groepsstep naar groepsapp is inderdaad een hele stap…de tijd gaat snel!
Jullie lijken een hechte eenheid en gaan goed gekleed. De jury zag dat jullie het erg naar je zin hadden, maar misschien zou het publiek het waarderen als jullie je plezier de volgende keer meer met hen delen.

7) De Krekels – 87 pnt
Wat fantastisch dat jullie al zo’n lange tijd aan de optocht in Mispelgat mee doen. Een prachtig fotoboek met een afbeelding van elk carnavalsjaar, namen jullie mee om aan het publiek te tonen. Jullie hebben een heel verhaal te vertellen, tijd om bij te kletsen dus! Het bleek wel wat lastig om in een rijdende optocht echt mensen aan je statafel te krijgen en ‘ff bij te kletsen’. In jullie bijenpakken waren jullie echt een vrolijke noot in de stoet.

 
Datum
15 februari 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

WAGENS

1) De Keinderkupkes – 131 pnt
Ben jij fakir? Het publiek zal zeker vaak naar de optocht komen zolang als er zulke mooie wagens mee rijden. Een kleurige mooie wagen met veel techniek. Zowel de tong van de dromedaris als de fakir en de slang waren in beweging. Dat gold helaas even niet voor de wagen in z’n geheel, toen jullie strandden in de Boschstraat. Wat zullen gebaald hebben. Gelukkig lukte het om weer verder te rijden!
Jullie hadden je trekvoertuig geweldig weggewerkt onder de dromedaris, waardoor het echt een onderdeel was van jullie ontwerp.
Als groep zagen jullie er erg mooi uit! Zelfs de allerkleinsten zaten strak in het pak en ook het loopfietsje was helemaal in stijl. Leuk detail dat de fakir een Keinderkupke om zijn nek had.
Een resultaat om trots op te zijn!

2) De Mispel Swingers – 128 pnt
Voor het eerst meedoen aan de Mispelgatse optocht…en dan gelijk dit resultaat behalen. Klasse, de jury is onder de indruk! Jullie kleurkeuze is gewaagd te noemen. Het zijn niet direct carnavalskleuren, maar dat maakt wel dat jullie enorm eruit springen. Jullie kracht zit hem vooral in presentatie. Fantastisch zoals jullie vol enthousiasme, onophoudelijk aan het swingen waren. Zelfs tijdens het oponthoud gingen jullie gewoon door.
Wat leuk dat jullie de moeite hebben genomen om een eigen Mispel-Swingers-lied op te nemen en ten gehore te brengen. Ook jullie muziekkeuze kan de jury waarderen.
Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug!

3) Dikkuh Moatjes – 121 pnt
Een mooie carnavalswagen met een goed geklede groep waarbij van alles te zien en te ontdekken is. De vuurspugende fakir was een ware attractie op het parcours. Fantastisch dat jullie dat laten zien. De kinderen keken hun ogen uit! Dan waren er natuurlijk ook nog de vele bewegende onderdelen op jullie wagen en ook de verschillende soorten slangen zullen niet vergeten worden. Het gebruik van stof in jullie ontwerp zorgde voor een mooie afwisseling.
Ollie B. Bommel ‘op z’n gat’ aan de achterzijde van jullie wagen, zag de jury als een mooie link naar het thema. Maarten Toonder zou hier vast trots op geweest zijn!

4) CV De Gasgevurs – 116 pnt
Wat een leuke en enthousiaste groep hebben jullie. Vriendelijke koks en lieve kindertjes deelden snoepjes uit om de harten van het publiek te winnen. Op jullie mooie wagen dansten de dames dat het een lieve lust was. Het gevoel van carnaval weten jullie op deze manier heel goed uit te dragen.
Ondertussen bereidden de koks Mispelsoep, de jury is erg benieuwd naar het recept én naar jullie ontwerp van volgend jaar natuurlijk!
Een ding weten we zeker: lag het aan jullie, dan zou het met de liefde in Mispelgat wel goedkomen!

5) FC Kaassouflé – 108 pnt
Nieuw bloed in de Mispelgatse optocht, daar zijn we blij mee. Dat jullie het op jullie boot goed naar je zin hadden, was overduidelijk. Leuk om te zien dat er hier en daar ook contact was met het publiek. Misschien een idee om volgend jaar een onderwerp te bedenken, waarbij je het publiek wat meer kunt betrekken. Ook kan het leuk zijn om rond je wagen te lopen, zodat je makkelijker contact maakt.
De jury begreep dat jullie je schip zelf gemaakt hebben. Dat is een hele prestatie! Jullie zaten strak in het pak en zagen er daarmee verzorgd uit.
Zou er een aanmoedigingsprijs bestaan, dan kwamen jullie zeker in aanmerking!

6) De Bierbubbels – 99 pnt
De jury waardeert het enorm dat jullie deelnemen de optocht. Het was duidelijk dat jullie er veel plezier aan beleefden. Jullie feesten aan een stuk door en staan geen moment stil. Het viel de jury op dat jullie wagen er goed uitzag: vrolijke kleuren, grappige kop, mooie afwerking. Knap gedaan!
Wat ons betreft zitten de verbeterpuntjes hem in het contact maken met het publiek, ook zouden jullie je kleding wat meer op elkaar af kunnen stemmen, zodat jullie beter als groep herkenbaar zijn.

Een opsteker voor jullie enthousiasme!

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden