?> Uitgeverij Thema schenkt sollicitatiespel aan GrowZ - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Uitgeverij Thema schenkt sollicitatiespel aan GrowZ


Deel deze pagina

GrowZ STAR(t)!, Uitgeverij Thema, onderdeel van Schouten en Nelissen, partner in talentontwikkeling te Zaltbommel, schonk het netwerk van werkzoekenden GrowZ een exemplaar van Het Grote Sollicitatiespel. Met het spel kunnen op verschillende manieren en met verschillende insteek onderdelen van het sollicitatiegesprek worden geoefend. Want ‘solliciteren is topsport’! GrowZ startte al in september 2016, maar hier staan de letters STAR voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat.

GrowZ (Groei en reintegratie op weg naar Werk vanuit Zaltbommel) is een onderdeel van de Stichting Kompas in Zaltbommel. Kompas biedt inwoners van de Bommelerwaard kansen om actief en krachtig mee te doen in de samenleving.

GrowZ activiteiten
Dit doet zij door het organiseren van cursussen, trainingen, maatschappelijke stages en ontmoetingen. Een paar voorbeelden van de vele activiteiten zijn: taallessen, workshops weerbaarheid en zelfredzaamheid, training Vrouwen en Mannen aan zet, cursussen Taal-Plus en Werk-Plus en de Formulierenbrigade voor eerste hulp bij administratie en het invullen van formulieren.

Halen en brengen
GrowZ past hier prima in: het is een netwerk van mensen die een baan zoeken, waarbij de leden elkaar helpen met hun ervaringen. Het is dus ‘halen én brengen’. Het onderscheid met veel andere netwerken is dat de groepsleden, weliswaar onder toeziend oog van twee gedreven begeleiders, zelf het programma bepalen. Zo gaan ze op zoek naar interessante sprekers, workshops, bedrijfsbezoeken etc. Maar ook is er ruimte voor de ‘zachte kant’, bijvoorbeeld hoe je omgaat met een aantal opeenvolgende teleurstellingen. Kortom: alles wat de leden nodig vinden komt op tafel.

Solliciteren kun je leren
Een belangrijk aspect van het solliciteren is het sollicitatiegesprek: dán moet je gesteld staan en in topconditie zijn. En dat betekent oefenen, oefenen, oefenen! Daarbij is het spel dat GrowZ onlangs belangeloos van uitgeverij Thema kreeg heel welkom. Het biedt de mogelijkheid om alleen of in groepen verschillende onderdelen van het sollicitatiegesprek te oefenen. Een heel belangrijk onderdeel is het duiden van je zogeheten competentie: je kunt jezelf wel goed vinden in bijvoorbeeld het analyseren van een situatie.

Star aanpak
Hoe overtuig je je gesprekspartner tijdens de sollicitatie. Daarvoor bestaat een structurele aanpak, die STAR wordt genoemd. In zo’n geval leer je je daarop voor te bereiden door eerst de Situatie te beschrijven, dan jouw Taak daarin, vervolgens welke Actie je hebt ondernomen, en tenslotte wat het Resultaat was. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook nog Reflecteren: vertellen wat je ervan hebt geleerd. En deze presentatie kun je gebruiken voor al je competenties: al die dingen waar je goed in bent. Het spel bevat dan ook 49 kaarten met mogelijke competenties. Wil je algemene sollicitatievragen oefenen, dan heb je de beschikking over 54 vragen die tijdens het gesprek gesteld zouden kunnen worden.

Begeleider Erica: “Ik weet zeker dat dit heel erg handige hulpmiddel nog veel binnen GrowZ gebruikt zal worden. We zijn uitgeverij Thema zeer erkentelijk!”

GrowZ komt tweemaal per maand op maandagmiddag van 13:00 tot 15:00 bij elkaar in de Brede School De Waluwe in Zaltbommel (ingang Prins Bernardweg).
 
Datum
5 juli 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Meer informatie van de Stichting Kompas en Growz vind je op www.kompasbommelerwaard.nl.
Heb je belangstelling om mee te doen met GrowZ, bel dan met Erica Eykema (06 21 95 82 50; ericaeykema@hotmail.com) of Joke Verkuijlen (06 44 61 42 37; jokeverkuijlen@chello.nl).
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden