?> Uiterwaarden beginnen vol te stromen (video) - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Uiterwaarden beginnen vol te stromen (video)


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD – De uiterwaarden van De Bommelerwaard beginnen door het hoge water van De Waal geleidelijk vol te stromen.

De problemen als gevolg van het hoge water zijn vooralsnog beperkt. De meeste dieren zijn al uit het gebied gehaald. Bij Brakel kan de veerdienst naar Herwijnen nog net aan de alternatieve stoep aanleggen. In Zaltbommel beginnen de parkeerplaatsen buiten de vesting onder te lopen.

Verwachting
Rijkswaterstaat verwacht dat de grote rivieren nog tot zeker volgende week woensdag zullen stijgen. Het water zal daardoor nog zeker 1,50 extra boven NAP kunnen gaan stijgen. In Duitsland valt op dit moment nog veel regen en sneeuw en ook dat zal invloed hebben op de waterhuishouding.

Bijzonder
De hoge waterstand in deze tijd van het jaar is bijzonder, in 1995 was dat ook het geval, toen moest de gehele Bommelerwaard geëvacueerd worden. Zo hoog als toen zal het water niet komen.

Munnikenland
De Rode Geuzen en de Konikpaarden in het Munnikenland bij kasteel Loevestein zoeken in verband met het naderende hoge water op dit moment massaal de hogere gelegen gebieden van het natuurgebied op. Er grazen in het gebied ruim 100 dieren. Dankzij de dieren blijft het gebied open en kan het als overstromingsgebied van de Waal functioneren.

Wanneer het water te hoog stijgt moeten de dieren worden weggehaald en kan Slot Loevestein tijdelijk onbereikbaar worden.


 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden