over ons | adverteren | sitemap | contact

Uiterwaarden beginnen vol te stromen (video)


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD – De uiterwaarden van De Bommelerwaard beginnen door het hoge water van De Waal geleidelijk vol te stromen.

De problemen als gevolg van het hoge water zijn vooralsnog beperkt. De meeste dieren zijn al uit het gebied gehaald. Bij Brakel kan de veerdienst naar Herwijnen nog net aan de alternatieve stoep aanleggen. In Zaltbommel beginnen de parkeerplaatsen buiten de vesting onder te lopen.

Verwachting
Rijkswaterstaat verwacht dat de grote rivieren nog tot zeker volgende week woensdag zullen stijgen. Het water zal daardoor nog zeker 1,50 extra boven NAP kunnen gaan stijgen. In Duitsland valt op dit moment nog veel regen en sneeuw en ook dat zal invloed hebben op de waterhuishouding.

Bijzonder
De hoge waterstand in deze tijd van het jaar is bijzonder, in 1995 was dat ook het geval, toen moest de gehele Bommelerwaard geëvacueerd worden. Zo hoog als toen zal het water niet komen.

Munnikenland
De Rode Geuzen en de Konikpaarden in het Munnikenland bij kasteel Loevestein zoeken in verband met het naderende hoge water op dit moment massaal de hogere gelegen gebieden van het natuurgebied op. Er grazen in het gebied ruim 100 dieren. Dankzij de dieren blijft het gebied open en kan het als overstromingsgebied van de Waal functioneren.

Wanneer het water te hoog stijgt moeten de dieren worden weggehaald en kan Slot Loevestein tijdelijk onbereikbaar worden.


Datum
6 januari 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

<
Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden