over ons | adverteren | sitemap | contact

Tweemaal goud en tweemaal zilver voor Hamarithi


Deel deze pagina

Op zaterdag 2 april 2016 werden in Hooglanderveen de clubteamwedstrijden geturnd door S.V. Hamarithi. Maar liefst vier van de teams van Hamarithi mochten op het podium plaatsnemen. Bij clubteamwedstrijden worden teams samengesteld van vier of vijf turnsters, waarbij de beste drie cijfers op elk toestel meetellen voor de totaalscore van het team.

In de ochtend werd de wedstrijd gestart op het toestel vloer door het instap/pupillen 1 team. Dit team bestond uit Emma van de Werken, Dana Jooren, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Dana Jooren. Er werden meteen hoge scores behaald. Emma behaalde het hoogste cijfer van alle turnsters op de vloer, een 14,050. Ook teamgenoot Mari-Lynn deed het goed op dit toestel. Janinka zette een mooi cijfer neer voor haar sprong met twee overslagen over de kast. Op drie toestellen was het team de beste van de ochtend. Dit zorgde ervoor dat de nog jonge talenten de eerste prijs in ontvangst mochten nemen. Maarliefst zes punten verschil zat er tussen het instap/pupillen 1 team met de tweede plaats.

Ook het pupillen 1/pupillen 2 team turnde in deze ochtend. Valérie Brandsma, Iris van de Werken, Hannah van Boggelen en Nayinthe van den Heuvel komen alle vier uit op nationaal niveau en zijn de wedstrijddruk dus al wel gewend. Het team startte sterk op het toestel brug, waar Iris zelfs een 14.000 kreeg. Op balk bleven alle turnsters staan en turnden ze zeer strak. Ook op vloer liet het team zien goed mee te kunnen komen. Hannah ging zelfs voor het eerst dit seizoen met haar cijfer over de 14 punten heen. Het team was ijzersterk en bleek onverslaanbaar. Ze kregen dan ook verdiend de gouden beker.

Tegen dit team moesten ook de turnsters van het Hamarithi team pupillen 2/jeugd 1 het opnemen. Rosalie 't Lam, Amber Groeneveld, Emma Groeneveld, Fern Kant en Angelica Westerlaken hebben hun beste beentje voor gezet. Op het toestel brug behaalden zij een tweede plaats, mede dankzij het hoge cijfer dat Rosalie behaalde. Zij turnden haar brugoefening met kip en wegzet salto direct door en dit resulteerde in een 13,700. Op het toestel vloer hadden de turnsters echter een beetje pech. Emma vergat een deel van haar oefening, wat heel wat aftrek opleverde. Ook Angelica zat niet lekker in de wedstrijd door een vervelende blessure. Toch wist het team zich knap naar een vijfde plaats te turnen.

In de middag was het de beurt aan het team op niveau E. Diede Everaars, Fleur Danklof, Sam Glaubitz, Juliette van der Zalm en Maudy Spitshuis turnden erg stabiel. Er werd gestart met mooie overslagen over de pegasus, waarvoor Maudy een 10,875 kreeg. Dit was het hoogste cijfer op het toestel sprong in de wedstrijdronde. Sam liet voor het eerst een halve draai kip zien in haar brugoefening in een wedstrijd en Fleur liet zien dat ze een zeer stabiele balkoefening kan neerzetten, dat haar een 11,000 opleverde. Het team turnde naar een tweede plaats in het klassement en kreeg de zilveren beker.

Als laatste waren de turnsters op niveau D klaar om hun wedstrijd te turnen. Kim van Wijk, Tessa van Dalen, Vera Westervoort en Hai Xi Wiegmans turnden met zijn vieren een prima wedstrijd. Kim maakte de beste sprong van de wedstrijd. Voor haar half in heel uit kreeg zij een 11,975. Tessa deed het goed op het toestel brug, waar ze met een 11,600 met de top meedraaide. Na drie toestellen stond het team er dan ook heel goed voor. Echter moest toen balk nog geturnd worden. Helaas moesten hier maarliefst zes vallen worden geïncasseerd door het team. Alle kansen op een podiumplaats leken verkeken, maar door de enorme voorsprong die het team had opgebouwd, konden ze deze vallen makkelijk permitteren. Het team behaalde een tweede plaats.
Hans Verbeek. Digitaalburg

Datum
2 april 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden