over ons | adverteren | sitemap | contact

Tweede editie Bommelse Zelfplukdagen succesvol verlopen


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Afgelopen zaterdag was de laatste zelfplukdag in Zelfplukboomgaard ’t Straatje. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is een geslaagd evenement geworden. Initiatiefnemer Wouter van Teeffelen kijkt met veel voldoening terug op de afgelopen twee weken met vaak hartverwarmende reacties van de zelfplukkers.

Tot op de laatste apel leeggeplukt!
Op de laatste vrijdag en zaterdag hebben vrijwilligers van en voor Coöperatie Bommelerwaar de boomgaard zo goed als leeg geplukt. Van de appels die normaal gesproken ongeplukt zouden zijn blijven hangen, is in opdracht van Coöperatie Bommelerwaar appelsap geperst.

Mobiele appelperser in actie
De mobiele appelsapperser Fruitpersmobiel heeft zaterdag op locatie op het erf van familie Van Alphen aan de Oudestraat ruim 1000 pakken Bommelwaar Appelsap in 5L-verpakking geperst. Bram van Tuyl Koel- en Vriestransport in Gameren stelde een heftruck, trailer en tijdelijke opslagruimte gratis beschikbaar.

Appelsap nog te koop
Vanuit de tijdelijke opslag bij Van Tuijl in Gameren gaat het straks naar “verdeelpunten” in de regio waar het Bommelwaar Appelsap voor iedereen te koop is. De gerealiseerde winst op de pakken appelsap komt ten goede aan de kas van de nog jonge Coöperatie Bommelerwaar.

Uitslag wedstijden
Op de laatste zelfplukdag was er ook de prijsuitreiking van twee wedstrijden. De prijs voor de grootste appel ging naar Sven uit Bergeijk. Hij plukte op één van de eerste dagen liefst een appel van 496 gram. Zijn familieleden waar hij toen logeerde, kwamen zaterdagmiddag de prijs ophalen. Naast de eer kreeg hij een fraai kunstwerk gemaakt door de Rossumse kunstenaar Rob Reis. Nu afwachten of Sven in 2017 opnieuw de grootste appel weet te plukken in de Zelfplukboomgaard.

Mooie collage
In de wedstrijd voor creatievelingen won Jootje Huijzer uit Zaltbommel. Zij maakte niet alleen mooie foto's van een middagje plukken met de kleinkinderen maar wist dit ook in een bijzonder fraaie fotocollage te verwerken. En deelde dit ook met iedereen. Naast de eer was voor haar als prijs een handige appelschiller.

Appels rapen
De Bommelse Zelfplukdagen zijn hiermee nog niet helemaal ten einde. Voor geïnteresseerden is het mogelijk om op vrijdagmiddag 11 (van 13 tot 16:30 uur) en zaterdag 12 november (tussen 10 en 15 uur) appels te rapen. Er kwamen veel reacties van zelfplukkers die vonden dat er normaal gesproken niets gebeurt met het valfruit. Voor 25 euro mag je een voorraadkist van (bijna) 300 kilo volplukken. Voor 10 euro mag je maximaal 50 kg rapen. De appels die je raapt zijn vanwege butsen en beurze plekken niet lang te bewaren maar wel goed geschikt voor directe verwerking.

Volgend jaar weer!
Met alle waarschijnlijkheid volgen in de herfstvakantieperiode van 2017 de alweer derde editie van de Bommelse Zelfplukdagen op de zelfde locatie/in dezelfde Zelfplukboomgaard ‘t Straatje.

Adopteer je eigen appelboom
Vanaf 1 januari 2017 kunt ook u eigen appelboom adopteren in de zelfplukboomgaard. Wouter van Teeffelen verzorgt de bomen. U bent welkom op bijeenkomsten rond de snoei, bij de bloei, in de zomer en met als hoogtepunt bij de pluk om zelf de appels van uw “eigen” boom plukken. Meer info volgt. op Facebook-pagina Zelfplukboomgaard en de site www.zelfplukboomgaard.nl.

Appel of perenboom in je tuin?
Voor degenen die graag zelf een grote gerooide appelboom uit de Zelfplukboomgaard of oude perenboom van Wouter’s perenboomgaard willen in de eigen tuin zijn er ook mogelijkheden. Info via wte@fruitadvies.nl
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden