over ons | adverteren | sitemap | contact

Tweede editie Bommelse Zelfplukdagen succesvol verlopen


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL- Afgelopen zaterdag was de laatste zelfplukdag in Zelfplukboomgaard ’t Straatje. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is een geslaagd evenement geworden. Initiatiefnemer Wouter van Teeffelen kijkt met veel voldoening terug op de afgelopen twee weken met vaak hartverwarmende reacties van de zelfplukkers.

Tot op de laatste apel leeggeplukt!
Op de laatste vrijdag en zaterdag hebben vrijwilligers van en voor Coöperatie Bommelerwaar de boomgaard zo goed als leeg geplukt. Van de appels die normaal gesproken ongeplukt zouden zijn blijven hangen, is in opdracht van Coöperatie Bommelerwaar appelsap geperst.

Mobiele appelperser in actie
De mobiele appelsapperser Fruitpersmobiel heeft zaterdag op locatie op het erf van familie Van Alphen aan de Oudestraat ruim 1000 pakken Bommelwaar Appelsap in 5L-verpakking geperst. Bram van Tuyl Koel- en Vriestransport in Gameren stelde een heftruck, trailer en tijdelijke opslagruimte gratis beschikbaar.

Appelsap nog te koop
Vanuit de tijdelijke opslag bij Van Tuijl in Gameren gaat het straks naar “verdeelpunten” in de regio waar het Bommelwaar Appelsap voor iedereen te koop is. De gerealiseerde winst op de pakken appelsap komt ten goede aan de kas van de nog jonge Coöperatie Bommelerwaar.

Uitslag wedstijden
Op de laatste zelfplukdag was er ook de prijsuitreiking van twee wedstrijden. De prijs voor de grootste appel ging naar Sven uit Bergeijk. Hij plukte op één van de eerste dagen liefst een appel van 496 gram. Zijn familieleden waar hij toen logeerde, kwamen zaterdagmiddag de prijs ophalen. Naast de eer kreeg hij een fraai kunstwerk gemaakt door de Rossumse kunstenaar Rob Reis. Nu afwachten of Sven in 2017 opnieuw de grootste appel weet te plukken in de Zelfplukboomgaard.

Mooie collage
In de wedstrijd voor creatievelingen won Jootje Huijzer uit Zaltbommel. Zij maakte niet alleen mooie foto's van een middagje plukken met de kleinkinderen maar wist dit ook in een bijzonder fraaie fotocollage te verwerken. En deelde dit ook met iedereen. Naast de eer was voor haar als prijs een handige appelschiller.

Appels rapen
De Bommelse Zelfplukdagen zijn hiermee nog niet helemaal ten einde. Voor geïnteresseerden is het mogelijk om op vrijdagmiddag 11 (van 13 tot 16:30 uur) en zaterdag 12 november (tussen 10 en 15 uur) appels te rapen. Er kwamen veel reacties van zelfplukkers die vonden dat er normaal gesproken niets gebeurt met het valfruit. Voor 25 euro mag je een voorraadkist van (bijna) 300 kilo volplukken. Voor 10 euro mag je maximaal 50 kg rapen. De appels die je raapt zijn vanwege butsen en beurze plekken niet lang te bewaren maar wel goed geschikt voor directe verwerking.

Volgend jaar weer!
Met alle waarschijnlijkheid volgen in de herfstvakantieperiode van 2017 de alweer derde editie van de Bommelse Zelfplukdagen op de zelfde locatie/in dezelfde Zelfplukboomgaard ‘t Straatje.

Adopteer je eigen appelboom
Vanaf 1 januari 2017 kunt ook u eigen appelboom adopteren in de zelfplukboomgaard. Wouter van Teeffelen verzorgt de bomen. U bent welkom op bijeenkomsten rond de snoei, bij de bloei, in de zomer en met als hoogtepunt bij de pluk om zelf de appels van uw “eigen” boom plukken. Meer info volgt. op Facebook-pagina Zelfplukboomgaard en de site www.zelfplukboomgaard.nl.

Appel of perenboom in je tuin?
Voor degenen die graag zelf een grote gerooide appelboom uit de Zelfplukboomgaard of oude perenboom van Wouter’s perenboomgaard willen in de eigen tuin zijn er ook mogelijkheden. Info via wte@fruitadvies.nl
Datum
7 november 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Bommelse Zelfplukdagen 2016
Bommelse Zelfplukdagen 2016
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden