over ons | adverteren | sitemap | contact

Twaalf leefbaarheidsideeën krijgen samen €50.000 euro


Leefbaarheidsfonds Woonstichting de Kernen


Deel deze pagina

Van de 27 aanvragen voor een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsfonds van Woonstichting De Kernen, heeft de woonstichting 12 initiatieven gehonoreerd met een totaalbedrag van € 49.593. Een onafhankelijke commissie heeft de aanvragen zorgvuldig beoordeeld.

Elk jaar kunnen initiatiefnemers voor 1 juni hun idee met onderbouwing indienen bij Woonstichting De Kernen. Onderstaande initiatieven gaan het gebied van Maas en Waal, Bommelerwaard en Tielerwaard mooier en leefbaarder maken.

Stichting Vrienden Voedselbank Bommelerwaard
Een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe bus maakt het mogelijk dat levensmiddelen opgehaald kunnen worden bij leveranciers en vervolgens weer de weg vinden naar mensen met een minimum inkomen. Door de Voedselbank te steunen, maken wij het leven van deze groep mensen leefbaarder.

Stichting Dorpsraad Hurwenen
Een multifunctionele, flexibele en duurzame horecastraat gaat in Hurwenen bijdragen aan het in stand houden van verenigingen. Vrijwilligers bouwen de horecastraat. Van de bijdrage van De Kernen worden de benodigde materialen en spullen aangeschaft.

Buurtvereniging De Persboneknoepers, Alphen
Door de bijdrage aan de aanschaf van spelen voor jaarlijks terugkerende evenementen die deze buurtvereniging organiseert, vergroot dat structureel de saamhorigheid voor jong en oud.

De Slotshof , Gameren
De aanschaf van een beamer voor de Slotshof maakt het mogelijk om met mensen gezamenlijk spelletjes te doen, presentaties te kunnen geven en gezamenlijk evenementen kunnen vieren zoals Koningsdag.

SLAG (St. Leefbaar Alphen Gelderland)
De bijdrage aan een klushanger met een set aan klus- en tuingereedschap, maakt het voor dit dorp aan de Maas mogelijk dorpsgenoten te helpen met kleine klussen, die dat zelf niet meer kunnen. Vrijwilligers voeren de klussen uit. Deze activiteit zorgt voor saamhorigheid in het dorp.

Burgerinitiatief in Hedel
De Kernen draagt bij aan een pannaveldje op het bestaande speelveldje aan de Veldweg in Hedel. Dit zorgt voor veel speeluren voor de jeugd. Samen spelen maakt een buurt.

Ontmoetingscentrum De Hanze, Maasbommel
Samen eten verbindt mensen op een mooie manier. Ontmoetingscentrum De Hanze krijgt voor het project ‘Open Eettafel’ daarom een bijdrage voor de aanschaf van diverse keukenapparatuur.

PCOB Bommelerwaard
Een bijdrage voor audiovisuele middelen maakt het voor deze vereniging mogelijk om op een aantrekkelijke manier maatschappelijke onderwerpen te presenteren. PCOB stimuleert zo de participatie van mensen van 50 jaar en ouder in de Bommelerwaard.

Stichting Meerwaarde Maas en Waal (MWMW)
MWMW ondersteunt en faciliteert scholen en dorpshuizen in het werkgebied van De Kernen met een groot aantal activiteiten. Deze bijdrage gaat naar het opzetten van een junior Technovium Maas en Waal in samenwerking met scholen en het bedrijfsleven.

Stichting Tremele, Dreumel
Met de bijdrage richt deze stichting een permanente presentatieruimte met audiovisuele middelen in van het Dijkmagazijn. Het zorgvuldig bewaren en delen van de rijke historie van het gebied met haar bewoners draagt bij aan de leefbaarheid.

Sportvereniging Fortis Turnen, Dreumel
Aanschaf van een Tumblingbaan maakt het voor deze actieve vereniging mogelijk mensen buiten de vereniging te bereiken tijdens trainingen, sportclinics, workshops en diverse lokale evenementen. De vereniging wil mensen meer laten bewegen en zo de leefbaarheid actief te bevorderen.

Stichting Historie Wamel, Wamel
Door de bijdrage is het permanent exposeren mogelijk van fotografisch vastgelegde historische informatiedragers over het dorp Wamel. Dit project bevordert de belangstelling voor de eigen geschiedenis van de inwoners van Wamel. En levert zo een waardevolle bijdrage aan de gemeenschapszin.
Datum
7 oktober 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Nieuwe aanvragen zijn welkom!
Nieuwe aanvragen voor het leefbaarheidsfonds kunnen mensen tot 1 juni 2015 indienen bij De Kernen. Deze worden één keer per jaar beoordeeld door de onafhankelijke commissie en moeten altijd gemotiveerd en financieel onderbouwd zijn.


Gerelateerde info

Geld voor onze Buurt
Geld voor onze Buurt
Nieuws, 8 oktober 2014: Aanstekelijk enthousiasme van Anneke en Aart Hitzert op de Slotshof
Nieuws, 22 januari 2014: De pipowagen van dorpsvereniging d’n Treffer
Nieuws, 13 maart 2014: De projecten van Bezoekerscentrum de Grote Rivieren
Nieuws, 20 augustus 2013: Het Leefbaarheidsfonds keert uit
Uitgelicht
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden