over ons | adverteren | sitemap | contact

Tuinieren buiten de gebaande paden: de Torentuin


Deel deze pagina

Yda uit de Agnietenstraat
Tuinieren buiten de gebaande paden, voorbij de eigen schuttingen en gemanicuurde perken en wat dit voor mensen betekent. Buurtbewoonster Yda uit de Agnietenstraat vertelt haar verhaal.

Al 40 jaar buurtbewoner

Vanaf 1976 woont Yda al in de binnenstad van Zaltbommel. Eerst in de Oenselsestraat en vanaf 1980 in de Agnietenstraat in een huisje van Woonlinie. Op die plek heeft ze van alles meegemaakt. De sloop van het bejaardenhuis en de plannen voor een gigantische woonwijk. Ze moest uit het huis vertrekken, de tuinen werden verkleind en de woningen werden opnieuw verhuurd. Nu woont ze in een nieuwbouwwoning in de Agnietenstraat. Toch bleek dat ze heel veel buurtgenoten niet kende. Yda vertelt.

"Met de komst van De TorenTuin, een groen en sociaal project bij ons achter, is dat veranderd. Ik ben in een fase in mijn leven aangekomen waarin ik meer vrije tijd heb en besteed deze af en toe in de TorenTuin. Mijn TorenTuin is een plaats waar mensen bij elkaar komen om te genieten van de natuur en elkaars gezelschap. Het is prachtig dat in korte tijd een platgereden bouwterrein verandert in een groene oase in de binnenstad. Iedereen kan er zijn zoals hij of zij is, geen opsmuk of mooie praat. En iedereen doet er waar hij of zij goed in is."

"We hebben het gezellig, schoffelen al kletsend de paden, kruien compost uit, planten bloemen of schonen moestuin bedden. Net wat er gedaan moet worden. Ik heb hier buurtgenoten leren kennen die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Stomverbaasd soms dat je tientallen jaren in dezelfde buurt woont en dan De TorenTuin nodig hebt om elkaar tegen te komen. Heel jammer dat dit prachtige project waarschijnlijk gaat stoppen, een gemis voor de stad.”
 
Carien van Boxtel
Datum
20 november 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden