over ons | adverteren | sitemap | contact

Truckpulling hoogtepunt tijdens festiviteiten in Nederhemert


Deel deze pagina

Het bestuur van oranjevereniging Oranje Trouw uit Nederhemert
Het bestuur van oranjevereniging Oranje Trouw uit Nederhemert
Volgende week staat Nederhemert bol van de activiteiten. Het negenkoppig bestuur van Oranjevereniging Oranje Trouw stelde een programma samen, waar voor iedereen wel iets interessants tussen zit. Met als hoogtepunt op vrijdag 6 juni de truckpulling wedstrijd, een primeur voor de Bommelerwaard.

Voorzitter Gerrit Robbemondt en bestuurslid Bert van der Stelt verkneukelen zich al bij voorbaat over wat komen gaat. "De reacties zijn uitsluitend positief. Daaruit blijkt wel dat het programma breed gedragen wordt. We hebben 100% medewerking van de ondernemers en dat kan je heel letterlijk nemen: echt alle bedrijven uit Nederhemert - en dat zijn er ruim honderd - doen mee, een unicum!"

Groter dan verwacht
"De keuze voor truckpulling is natuurlijk een hele logische als je Nederhemert een beetje kent. Kijk maar eens hoeveel transportbedrijven er hier zijn. Mooie bijkomstigheid is dat we meteen al dit eerste jaar mee doen met de landelijke competitie. Zo zijn we ervan verzekerd dat alle toppers uit de 10,5 ton klasse aan de start komen. En dat zijn professionele teams hè, er gaat heel veel geld in om! Om eerlijk te zijn is het een groter evenement geworden dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Nu het eenmaal zover is zou het mooi zijn als we er een jaarlijkse traditie van kunnen maken."

"De kern van truckpulling is even simpel als spectaculair. Achter de truck hangt een zware slee die zich langzaam in de aarde wroet. De chauffeur moet toch proberen zo ver mogelijk te komen en dat is geen makkelijke opgave. Hoe ver je komt hangt van heel veel kleine factoren af. Het is zeker niet zo dat de wagen met de meeste PK's altijd met de prijzen gaat lopen. Ervaring, technisch kunnen en tactisch inzicht zijn net zo belangrijk."

"Het bestuur is er de afgelopen tijd behoorlijk fanatiek mee bezig geweest. Zo hebben we zelf poolshoogte genomen bij diverse andere wedstrijden om de sfeer op te snuiven. De baan aan de Nijverheidstraat ligt er inmiddels goed bij. De laatste week gaat het zeil eroverheen, zodat we niet afhankelijk zijn van het weer. Wat ons betreft kan het gaan beginnen!"
Naam
Interview met Gerrit Robbemondt en Bertus van der Stelt van oranjevereniging Oranje Trouw
Onderwerp
Truckpulling en andere festiviteiten Nederhemert
Wanneer
Zaterdag 17 mei 2008
Tekst en foto's:
Jan van den Berg
Datum
17 mei 2008

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Het programma in een notendop, waarbij het centrum van de activiteiten op en rond de Nijverheidsstraat ligt:

Woensdag 4 juni
Van 14.00 tot 19.00 uur is er een soldatenfestijn voor de kinderen met echte legertenten, stormbaan, etc. 's Avonds de traditionele kienavond.

Donderdag 5 juni
Om 15.30 uur start in de feesttent de Sing-In voor ouderen (50+), met als thema Hollandse liederen. Iedereen die mee wil komen zingen - ook vanuit omliggende dorpen - kan zich aanmelden bij Nel Bouman: 0418 - 552897. Aanmelden wordt op prijs gesteld in verband met de aansluitende broodmaaltijd.

Vrijdag 6 juni
Truckpulling wedstrijd, die meetelt voor het Nationaal kampioenschap. Deelname van alle Nederlandse topteams, waaronder Iveco Schouten uit Almkerk. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 6 euro. Ook aanwezig is het team van Van Van Tuijl uit Nieuwaal - normaal uitkomend in de 8,5 ton klasse - en het autocrossteam Van Wijk.

Zaterdag 7 juni
Om 10.00 uur verzamelen oldtimers en oude tractors zich voor een rondrit door de Bommelerwaard. De tractoren rijden de volgende route: Nederhemert - Zuilichem - Nieuwaal - Gameren - Delwijnen - Nederhemert. De route van de auto's gaat van Nederhemert via Ammerzoden, Maasdriel, Zaltbommel, Nieuwaal en Brakel weer terug naar de startplaats. De pauze van allebei de tochten is aan de Hogeweg te Nieuwaal om ca 12.30 uur. Rond 14.00 uur kruipen burgemeester Van den Bosch en wethouder Zondag in een oldtimer om de rondrit af te sluiten. Na 11.00 uur kan iedereen naar hartelust karten op het terrein van Oomen Transport. Zelf meedoen kan ook bij de radiografisch bestuurde auto's in de hal van Wim Vonk Transport, waarna jong en oud zich nog kan uitleven in een zeskamp. Om 17.00 uur is er dan nog een demonstratie autobeheersing door de bekende autocoureur Nelson van der Pol uit Wijk en Aalburg.

Het complete programma is te vinden op de website van Oranje Trouw: www.oranjeverenigingnederhemert.nl.
Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden