over ons | adverteren | sitemap | contact

Toppers bij 20ste Recreatieve 1/8 triatlon in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL – In hoeverre mag je nog van een recreatieve triatlon spreken als de winnaars van zowel bij de mannen als bij de vrouwen volgende week gaan uitkomen bij het wereldkampioenschap in het Franse Nice op de halve marathon?

Winnaar bij de mannen Martin Sprong had daar een eenvoudige verklaring voor. De organisatie hier is prima en waar kan je nog meedoen voor slechts vijf euro aan inschrijfgeld. Martin Sprong komt oorspronkelijk uit Zaltbommel, en kwam geweldig goed uit dat hij zijn vroegere woonplaats als tussenstop naar Nice gebruikte.

Oook bij de vrouwen een Zaltbommels feestje want het was Krista van Soldt die een mooie thuisoverwinning wist te boeken. Bij de mannen was het heel lang spannend, doordat na het zwemmen zich een behoorlijk groep van favorieten vormde. Bij het laatste deel wist de latere winnaar Martin Sprong een metertje of dertig voorsprong te nemen en wist dat keurig vast te houden tot aan de finish op de Waalkade waar het ook nu weer gezellig druk was.

Bij de vrouwen kwamen de 15-jarige Soo Yin van Noorloos uit Wijk en Aalburg en de overall winnares van vorig jaar Heleen van der Meijden uit Herwijnen als eerste uit het water. De latere winnares Krista van Soldt kort daarachter. Bij het fietsen wisselde Van Noorloos en Van Soldt van positie. Direct na het wisselen van het fietsen naar het lopen sloeg het noodlot toe, voor de winnares van vorig jaar. Heleen van der Meijden voelde een stekende pijn in haar been, en lopen was niet meer mogelijk. Van Soldt die haar grote concurrente met een pijn vertrokken gezicht op de grond zag zitten wist toen al min of meer dat de een gewonnen wedstrijd zou lopen.

Dat de pas 15-jarige Soo Yin van Noorloos de uiteindelijke tweede plaats bij de vrouwen kon vasthouden was bijzonder goed. Het jonge talentje uit Wijk en Aalburg kreeg de sport met de paplepel ingegoten, want ook haar beide ouders bevonden zich onder de deelnemers.
De organisatie kon dan ook met volle tevredenheid terugdenken aan de 20e editie, prachtige omstandigheden en een record aantal van 170 deelnemers. Beelden van de wedstrijd zijn hieronder te zien maar ook op OkeTV, via Ziggo kanaal 41 in Altena en in Zaltbommel op kanaal 36 van Ziggo.

Datum
1 september 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden