over ons | adverteren | sitemap | contact

Tjallien van Loon in Comité van Aanbeveling van de Matthäus Passion


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Tjallien van Loon, welbekend in Zaltbommel onder muziekliefhebbers, van haar prachtige concerten met De Engelenbak in Zaltbommel, treedt toe tot het Comité van Aanbeveling van de Matthäus Passion te Zaltbommel. Van Loon ziet de Matthäus Passion als een verrijking van haar leven en wenst iedereen toe een keer met deze muziek in aanraking te komen. De volgende uitvoering vindt plaats op 13 april 2019 in de Sint-Maartenskerk.

Tjallien van Loon:

“Vele jaren heb ik met bijzonder veel genoegen mijn steentje bijgedragen aan het organiseren van dit prachtige werk in Zaltbommel. Ik ben er trots op dat het de Stichting nog steeds lukt deze jaarlijkse uitvoering tot stand te brengen. Al jaren probeer ik het jongere publiek te interesseren voor concerten, want zij zijn tenslotte de toekomst. De eerste keer dat ikzelf de Matthäus hoorde was ik elf jaar oud en mocht met mijn grootvader mee naar Naarden. Die uitvoering duurde toen zelfs een hele dag, maar ik was direct gegrepen! Had nog nooit zo iets magistraals meegemaakt. Al was het gezang van de evangelist onbegrijpelijk, de koren en koralen waren voor mij hemelse muziek.”

Bijzondere traditie
Het bestuur van de Matthäus Passion Zaltbommel vindt dat Van Loon het ambassadeurschap meer dan verdient. Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting Matthäus Passion Zaltbommel: “Het is toch bijzonder dat in april de 55e editie van Bach’s meesterwerk in Zaltbommel klinkt. Tjallien van Loon heeft jaren meegewerkt dat mede mogelijk te maken. Ook vindt zij het belangrijk jongeren kennis met klassieke muziek te laten maken. Een waardevol gedachtegoed en we zijn blij dat we dit met elkaar uitdragen.”

Overige leden
Tjallien van Loon sluit zich aan als lid van het Comité van Aanbeveling bij Peter Rehwinkel, burgemeester van Zaltbommel, Henny van Kooten, burgemeester van Maasdriel, Paulette Willemse van de gelijknamige balletschool in Zaltbommel, Albert van den Bosch, Tweede Kamer Parlementslid en Henk Smit, voormalig voorzitter van het Emmy Verheyfestival en manager bij verschillende symfonieorkesten, kamermuziekfestivals en Radio 4.

Beleef de mooiste Passie van Rivierenland op 13 april 2019
Kaarten voor de 55e editie van de Matthäus Passion op zaterdag 13 april 19:30 uur in de Sint-Maartenskerk zijn in drie verschillende rangen verkrijgbaar. In de voorverkoop bent u er al vanaf €33,- live bij. Via de website is het tevens mogelijk in te schrijven voor de Matthäusnieuwsbrief en Matthäusvriend te worden.

HIER ONLINE te boeken >
Datum
12 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Matthäus Passion: de mooiste passie van Rivierenland
Matthäus Passion: de mooiste passie van Rivierenland
Uitgelicht
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden