over ons | adverteren | sitemap | contact

Thom Ummels treedt terug als raadslid in Zaltbommel


Deel deze pagina

D66 fractievoorzitter Thom Ummels treedt binnenkort terug als lid van de gemeenteraad in Zaltbommel. Thom gaat verhuizen naar een andere gemeente en kan om die reden niet langer deel uitmaken van de gemeenteraad in zijn huidige woonplaats Zaltbommel. Naar verwachting zal hij in de raadsvergadering van 15 november afscheid nemen. Zijn opvolgster is Elke Meyers. Zij zal in de raadsvergadering van 13 december formeel worden benoemd als raadslid.

Thom Ummels heeft ruim 12 jaar een actieve en vertegenwoordigende rol vervuld in de lokale politiek van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Van 2006 tot 2010 was hij voor D66 burgerraadslid en van 2010 tot heden was hij voor deze partij lid van de gemeenteraad van Zaltbommel. Na de verkiezingen van 2014 werd hij fractievoorzitter.

Naast zijn reguliere werk als raadslid had Thom Ummels een aantal
specifieke functies. Zoals lid van de werkgeverscommissie, lid van de werkgroep kerntaken, en oprichter en coördinator van de raadswerkgroep “Een Goede Raad”. Deze werkgroep heeft tot doel inwoners meer te betrekken bij de lokale politiek. Zo kwam ze met het initiatieven als “Gast van de raad”, “de raad on tour” en de Jeugdgemeenteraad.

Ook op regionaal niveau was Thom actief, onder meer in de werkgroep “lobby en branding” van de Regio Rivierenland(FruitDelta). In cultureel en maatschappelijk opzicht was hij mede-oprichter van het TRIP(toeristisch recreatief informatiepunt) en jarenlang vice-voorzitter van het Platform Promotie Bommelerwaard(PPB) en bestuurslid van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland(RBT).

Afdelingsvoorzitter Piet van Wesemael vindt het erg jammer, dat Thom Ummels terugtreedt. “Thom is een dynamische en drijvende kracht, die politiek leiderschap heeft getoond in voor D66 moeilijke tijden. Als het politieke gezicht en aanvoerder van D66 heeft hij samen met het afdelingsbestuur en andere fractieleden de partij nieuw elan gegeven. Wij hebben hierdoor meer (actieve) leden gekregen en ons ook in Maasdriel kunnen positioneren. Daarnaast heeft hij burgerleden en fractievolgers gecoached en wegwijs gemaakt in de gemeentelijke politiek. Het beste bewijs hiervan is zijn opvolgster Elke Meyers, die goed voorbereid haar nieuwe rol als raadslid kan gaan invullen”. We zijn Thom als afdeling veel dank verschuldigd!”

Thom Ummels zal overigens op cultureel gebied en als dichter wel in de regio actief blijven. Zo staat er in het kader van het Cultuur Festival Bommelerwaard een bijzondere productie op stapel samen met het Zaltbommels Kamerkoor en dansschool Paulette Willemse. En ook de PoëzieTourdeWaal zal op 5 mei Bevrijdingsdag weer onder zijn leiding plaatsvinden.
Datum
10 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden