over ons | adverteren | sitemap | contact

Thom Ummels dichter van de maand bij Nederlands Dichterspodium


Deel deze pagina

Voordracht Kunstmarkt Heerewaarden
Het Nederlands Dichterspodium biedt maandelijks een mogelijkheid aan beginnende en ervaren dichters om aan bezoekers en collega dichters gedichten voor te dragen en toe te lichten. Bij elke bijeenkomst is er een ervaren dichter die als “Dichter van de maand” een voordracht verzorgt en toelichting geeft op zijn werk.

Thom Ummels is dichter-politicus. Naast dichter is Thom voor D66 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Zaltbommel. Hij geeft regelmatig voordrachten tijdens festivals of solopresentaties. Daarnaast is hij jurylid bij poëziewedstrijden. Ook geeft hij workshops en inleidingen bij bijvoorbeeld scholen. In zijn woonomgeving van de Bommelerwaard organiseert hij regelmatig poëtische projecten. Bekend zijn de Poëziewandelingen langs de Afgedamde Maas en op het eiland Nederhemert Zuid.

Ummels is de grondlegger van Sunsation, de magische bijeenkomst met muziek, theater en poëzie in en rondom het observatorium Robert Morris, het landartobject bij Lelystad. Deze jaarlijkse manifestatie aan het begin van de zomer heeft inmiddels landelijke faam verworven en is op 18 juni inmiddels toe aan zijn 35e editie. (www.festivalsunsation.nl).
Tijdens Bevrijdingsdag 2016 organiseerde hij voor de tweede keer de PoëzieTourdeWaal, waarbij negen dichters uit Rivierenland voordrachten hielden op verschillende locaties aan de Waal. De voordrachten stonden in het teken van het thema “Vrijheid”.

Muziek
Carina Backhuijs verzorgt het muzikale intermezzo. Carina is de eerste aan het conservatorium afgestudeerde jazzharpiste van Nederland. De ‘gewone’ harpopleiding werd speciaal voor haar aangepast naar jazz.

Open Podium
Zoals altijd is er ook een Open Podium. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. Voor aanmeldingen en meer informatie : info@marcelvaandrager.nl. of www.nederlandsdichterspodium.nl

Dichterspodium 7 juni 2016
tijdstip: 19.45 - 21.15 uur
locatie: Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17
entree: gratis
koffie/thee: gratis
Datum
23 mei 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden