over ons | adverteren | sitemap | contact

Thom Ummels dichter van de maand bij Nederlands Dichterspodium


Deel deze pagina

Voordracht Kunstmarkt Heerewaarden
Het Nederlands Dichterspodium biedt maandelijks een mogelijkheid aan beginnende en ervaren dichters om aan bezoekers en collega dichters gedichten voor te dragen en toe te lichten. Bij elke bijeenkomst is er een ervaren dichter die als “Dichter van de maand” een voordracht verzorgt en toelichting geeft op zijn werk.

Thom Ummels is dichter-politicus. Naast dichter is Thom voor D66 fractievoorzitter in de gemeenteraad van Zaltbommel. Hij geeft regelmatig voordrachten tijdens festivals of solopresentaties. Daarnaast is hij jurylid bij poëziewedstrijden. Ook geeft hij workshops en inleidingen bij bijvoorbeeld scholen. In zijn woonomgeving van de Bommelerwaard organiseert hij regelmatig poëtische projecten. Bekend zijn de Poëziewandelingen langs de Afgedamde Maas en op het eiland Nederhemert Zuid.

Ummels is de grondlegger van Sunsation, de magische bijeenkomst met muziek, theater en poëzie in en rondom het observatorium Robert Morris, het landartobject bij Lelystad. Deze jaarlijkse manifestatie aan het begin van de zomer heeft inmiddels landelijke faam verworven en is op 18 juni inmiddels toe aan zijn 35e editie. (www.festivalsunsation.nl).
Tijdens Bevrijdingsdag 2016 organiseerde hij voor de tweede keer de PoëzieTourdeWaal, waarbij negen dichters uit Rivierenland voordrachten hielden op verschillende locaties aan de Waal. De voordrachten stonden in het teken van het thema “Vrijheid”.

Muziek
Carina Backhuijs verzorgt het muzikale intermezzo. Carina is de eerste aan het conservatorium afgestudeerde jazzharpiste van Nederland. De ‘gewone’ harpopleiding werd speciaal voor haar aangepast naar jazz.

Open Podium
Zoals altijd is er ook een Open Podium. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. Voor aanmeldingen en meer informatie : info@marcelvaandrager.nl. of www.nederlandsdichterspodium.nl

Dichterspodium 7 juni 2016
tijdstip: 19.45 - 21.15 uur
locatie: Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17
entree: gratis
koffie/thee: gratis
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden