over ons | adverteren | sitemap | contact

Thema democratie hoofdlijn in Algemene Beschouwing D66


Deel deze pagina

Het thema democratie vormt de hoofdlijn in de Algemene Beschouwing van de D66 fractie in de raad van Zaltbommel. D66 vindt, dat de democratie ook in ons land scheurtjes vertoont. De gemeenteraad heeft zeker nu een belangrijke rol in de versterking en verlevendiging van de democratie.

Pijler: tijdige en heldere communicatie
Belangrijke pijler is tijdige en heldere communicatie door het gemeentebestuur naar inwoners en ondernemers. Het college laat op dit terrein pijnlijke steken vallen naar de mening van D66.

Voorbeelden
Fractievoorzitter Thom Ummels somt een paar opvallende voorbeelden op. “Inwoners en raad zijn uiterst aarzelend geïnformeerd over de voornemens om vluchtelingen op te vangen. De mogelijke invulling van de A-locatie bij de watertoren werd nogal amateuristisch gepresenteerd en veroorzaakt veel ophef. Er werd bakzeil gehaald met de Reclameverordening, waardoor Nivo Sparta in de problemen dreigt te komen bij het verwerven van broodnodige inkomsten”.

Ronde tafelgesprek
“Wij stellen voor om een ronde tafelgesprek te organiseren over de invulling van de locatie bij de Watertoren. Met betrokken partners in de Binnenstad en de ontwikkelaars van de Buitenstad, en ook deskundigen van buiten. Daarna kan er een weldoordacht plan worden opgesteld. Het is doodzonde om nu overhaast een besluit te gaan nemen”, aldus Ummels.

Gemeente Bommelerwaard
Bij de samenwerking met Maasdriel moet tempo worden gemaakt. De ambtelijke fusie moet naar de mening van D66 leiden tot het samengaan van beide gemeenten tot één gemeente Bommelerwaard. De twee bestaande stuurgroepen moeten worden samengevoegd tot een gezamenlijke stuurgroep. Het intergemeentelijk zwembad wordt de eerste echte testcase in de samenwerking.

Zorgen over uitvoering zorgtaken
D66 heeft zorgen over de uitvoering van zorgtaken die de gemeente van het Rijk heeft overgekregen. Het financieel inzicht ontbreekt en de vraag is of het college de zaak wel voldoende in de hand geeft. “Wij dringen aan op een brede sessie met betrokken partijen en ook inwoners. Met als doel meer inzicht en kennisdeling”.

Veiligheid
Er zijn weer meer inbraken in woningen en auto’s en ook een paar brute straatroven in de Binnenstad en in de Vergt. D66 dringt aan op meer voorlichting naar inwoners, het stimuleren van buurtapps en hogere oplossingspercentages bij de politie.

Binnenstad
Het centrum van Zaltbommel blijft zorgen baren. “Er is nog veel werk aan de winkel om tot een levendig en sfeervol centrum te komen. Ondernemers klagen steen en been over de daadkracht van de gemeente. Het is tijd om als raad een gezamenlijke vuist te maken”, zo stelt Thom Ummels.

Datum
12 november 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 8 januari 2015: D66 opent anoniem meldpunt zorg in de Bommelerwaard
Nieuws, 26 mei 2014: Verkiezingsuitslag Zaltbommel
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden