over ons | adverteren | sitemap | contact

Team S.V. Hamarithi achtste van Nederland


Deel deze pagina

Het team Pupil 2 N2 van S.V. Hamarithi is afgelopen zaterdag achtste van Nederland geworden tijdens het bondskampioenschap voor teams. De club uit Aalst deed dat tussen grote turnscholen uit onder andere Amsterdam, Haarlem en Den Bosch.

Turnsters Hannah van Boggelen, Valérie Brandsma, Iris van de Werken en gastturnster Marlies Pont van vereniging Sportbalans uit Culemborg turnden naar een puntentotaal van 102,250.

De turnsters mochten het spits afbijten op brug. Iris turnde een basisoefening met een huizenhoge streksalto. De jury waardeerde haar oefening met een 12,650. Valérie maakte het zichzelf een stapje moeilijker door de oefening met reuzendraaien te turnen. Voor het eerste draaide zij deze oefening op een wedstrijd, die goed was voor 13,100.

Op het toestel balk nam de spanning toe. De turnsters maakten flikflakken, arabieren en boogjes voorover op de 10 centimeter dunne balk. Deze elementen zijn erg moeilijk en een aantal turnsters moest dan ook vroegtijdig de balk verlaten. Marlies turnde naar de hoogste score op dit toestel, een 11,733.

Op vloer turnden Valérie en Hannah oefeningen met alle bonuselementen. Een grote uitdaging voor de turnsters, want hierbij moesten arabier flikflak streksalto en overslag salto worden uitgevoerd. De oefening van Valérie werd gewaardeerd met een 13,800 en Hannah behaalde een 14,300. Prachtige cijfers zo in het begin van het seizoen.

Op het laatste toestel lieten de meisjes van S.V. Hamarithi zien goed mee te kunnen komen met de turnscholen. Ze lieten op sprong een overslag tot op 90 cm dikke matten zien en een gestrekte schroefsalto op een mattenstapel van 60 cm hoog. De turnsters slaagden erin om de derde teamscore neer te zetten op dit toestel.

Op de foto v.l.n.r.: Marlies Pont, Iris van de Werken, Valérie Brandsma en Hannah van Boggelen
Hans Verbeek Digitaalburg
Datum
20 november 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Uitgelicht
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden