over ons | adverteren | sitemap | contact

Team S.V. Hamarithi achtste van Nederland


Deel deze pagina

Het team Pupil 2 N2 van S.V. Hamarithi is afgelopen zaterdag achtste van Nederland geworden tijdens het bondskampioenschap voor teams. De club uit Aalst deed dat tussen grote turnscholen uit onder andere Amsterdam, Haarlem en Den Bosch.

Turnsters Hannah van Boggelen, Valérie Brandsma, Iris van de Werken en gastturnster Marlies Pont van vereniging Sportbalans uit Culemborg turnden naar een puntentotaal van 102,250.

De turnsters mochten het spits afbijten op brug. Iris turnde een basisoefening met een huizenhoge streksalto. De jury waardeerde haar oefening met een 12,650. Valérie maakte het zichzelf een stapje moeilijker door de oefening met reuzendraaien te turnen. Voor het eerste draaide zij deze oefening op een wedstrijd, die goed was voor 13,100.

Op het toestel balk nam de spanning toe. De turnsters maakten flikflakken, arabieren en boogjes voorover op de 10 centimeter dunne balk. Deze elementen zijn erg moeilijk en een aantal turnsters moest dan ook vroegtijdig de balk verlaten. Marlies turnde naar de hoogste score op dit toestel, een 11,733.

Op vloer turnden Valérie en Hannah oefeningen met alle bonuselementen. Een grote uitdaging voor de turnsters, want hierbij moesten arabier flikflak streksalto en overslag salto worden uitgevoerd. De oefening van Valérie werd gewaardeerd met een 13,800 en Hannah behaalde een 14,300. Prachtige cijfers zo in het begin van het seizoen.

Op het laatste toestel lieten de meisjes van S.V. Hamarithi zien goed mee te kunnen komen met de turnscholen. Ze lieten op sprong een overslag tot op 90 cm dikke matten zien en een gestrekte schroefsalto op een mattenstapel van 60 cm hoog. De turnsters slaagden erin om de derde teamscore neer te zetten op dit toestel.

Op de foto v.l.n.r.: Marlies Pont, Iris van de Werken, Valérie Brandsma en Hannah van Boggelen
Hans Verbeek Digitaalburg
Datum
20 november 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden