over ons | adverteren | sitemap | contact

’t Hemerts Visserkoor bestaat 10 jaar


Deel deze pagina

Op 4 oktober was het 10 jaar geleden dat ’t Hemerts Visserskoor werd opgericht. Dat viert de vereniging op 22 oktober met een receptie en een feestavond. De receptie voor genodigden wordt gehouden in dorpshuis De Gaarde, de thuisbasis van het koor waar elke woensdagavond geoefend wordt. In de avond is vanaf 19.30 uur iedereen hartelijk welkom in het dorpshuis, om te genieten van optredens en toespraken.

Hoe het begon
Het was de einde van de zomer van 2006 dat het Waardenburgs Visserkoor een optreden gaf met de fanfare Concordia/Juliana combinatie onder aan de dijk op het terrein bij het veer aan de Maasdijk in Nederhemert. Twee mannen uit dat dorp, Leen Blom en Bertus van der Stelt waren van het optreden van het visserskoor zo enthousiast dat ze hier verder mee gegaan zijn.

Vereniging opgericht in 2006
Op woensdag 27 september 2006 werd, na enige reclame, een eerste bijeenkomst gehouden in het dorpshuis maar daar kwamen niet genoeg mensen op af om een koor op te richten, wel een week later op woensdagavond 4 oktober 2006 toen werd de knoop door gehakt en werd ’t Hemerts Visserskoor opgericht. Er waren toen 20 personen aanwezig en werd besloten een vereniging op te richten. Op woensdag-avond 11 oktober 2006 was de 1e repetitieavond in het dorpshuis onder leiding van dirigent Wim Baijense uit Nieuwaal die nu nog steeds dirigent is van het koor.

Het eerste optreden
Op vrijdagavond 29 december was het eerste optreden van het koor in de hal van bouwbedrijf Gerrit Robbemondt in Nederhemert. Er werd elke week geoefend en elke week kwamen er nieuwe leden bij want mond op mond reclame werkte het beste.Het eerste optreden buitenhuis was in het dorpshuis te Well, de drummer Mari Krijgh was jarig en het koor kwam hem toe zingen. Op 14 februari 2007 werden de statuten en akte opgesteld bij de notaris en was het koor officieel opgericht.

56 leden, mannen en vrouwen
Het koor telt op dit moment 56 leden en is een gezellige club zingende mannen en twee vrouwen (accordeonisten) Voor de muzikale begeleiding kan het koor een beroep doen op drie accordeonisten, een drummer en gitarist.

25 optredens per jaar
Het koor treed ongeveer 25 keer per jaar op, verzorgt dan onder meer optredens in bejaarden- en verzorgingshuizen, dorpsfeesten festivals en bij andere speciale gebeurtenissen. Het koor heeft al twee keer een optreden verzorgt op Ameland en Elburg en elk jaar een optreden in Vlissingen en dit jaar kwam daar zelfs Middelburg bij.

én een eigen cd!
In 2010 heeft ’t Hemerts Visserskoor haar eerste CD, “Tabe ik kies weer zee” opgenomen en daar zijn er ruim 1000 stuks van verkocht. Op 22 maart 2013 kwam de tweede CD uit, “Ver van alles” en die CD bevat 15 schitterende aan wind en water gerelateerde nummers waar er inmiddels ook een kleine 1000 stuks van verkocht zijn.

Bestuur
Het bestuur bestaat nu uit Dirk Brugmans voorzitter, Cok van Rijnsbergen secretaris, Bertus van der Stelt penningmeester en Rien van de Werken en Cris Biesheuvel algemeen bestuurslid.

 
Ingezonden door Hans Verbeek (Digitaalburg)
Datum
15 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden