over ons | adverteren | sitemap | contact

Succesvolle 2e editie ProefLOKAAL Festival


Volgend jaar ook ProefLOKAAL Junior?


Deel deze pagina

Afgelopen weekend was de 2e editie van ProefLOKAAL Festival. Honderden bezoekers genoten op locatie bij Kwekerij de Westerbouwing in Rossum van lokale smaken. De 18 deelnemers - boeren, brouwers, telers en chef-koks uit de Bommelerwaard – kookten live de lekkerste gerechtjes en drankjes gemaakt van ingrediënten uit de streek.

Net als vorig jaar werkten de chef-koks van restaurants en cateraars samen met telers en boeren uit de Bommelerwaard. In de aanloop naar het Festival ontstonden mooie, nieuwe samenwerkingsverbanden tussen deze partijen, waaruit de lekkerste gerechtjes en drankjes voortvloeiden. Zo tapte Bommelaar Bier een Kwanzabier, gebrouwen van de frambozen van gastheer en –vrouw Geert en Nel de Weert. Andere samenwerkingsverbanden: Restaurant De Fuik & Paddestoelenrijk, Bommels Bakhuys & Bommelbeef, Rutger van der Somme Catering & DaSilva Beans & Leafs, Restaurant Dukdalf & Van Schaijk Aardbeien, Restaurant La Folie & Veiling Zaltbommel, Bistro In Petto & Panem/Bakker van Keulen en Julia’s Kitchen & Zuivelboerderij Den Eelder & Boerderij Zonneveld. Een bijpassend glaasje werd geschonken door Wijnkoperij Luuc van Boort. Voor thuis konden streekproducten en lokale ingrediënten worden ingekocht op de ministreekmarkt.

Pilot ProefLOKAAL Junior
Wie weet wordt het Festival volgend jaar uitgebreid met een Junior-variant... Proeftuin daarvoor is Brede School de Waluwe. Op vrijdag 25 september proeven kinderen van De Fonkelsteen en De Walsprong de smaak van de Bommelerwaard. In korte workshops ontdekken ze wat er in de regio geteeld en gefokt wordt én hoe dat op je bord komt. De pilot is opgezet door moeders Jacomien Steennis en Esther van Onna, samen met Lieke Dappers, bestuurslid van de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard en eigenaar van Restaurant La Folie. Deelnemende boeren, bakkers, telers en chef-koks en andere food-experts: Zuivelboerderij Den Eelder, Soup-a-Go-Go, Restaurant La Folie, Kwekerij de Westerbouwing, imker Koos Tromp, De Sterregaard, Marokkaanse moeders, Veiling Zaltbommel en Voedselbank Zaltbommel.

Bommelerwaardse Boeren Herfstmarkt
De laatste activiteit van ProefLOKAAL voor dit jaar staat op zaterdag 17 oktober op de planning. Van 11-16 uur doe je op de Vismarkt in Zaltbommel je boodschappen rechtstreeks bij de boeren en telers zelf. De markt wordt opgezet in samenwerking met TRIP en Veiling Zaltbommel.

www.proeflokaalbommelerwaard.com
Datum
22 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden