over ons | adverteren | sitemap | contact

Succesvolle 2e editie ProefLOKAAL Festival


Volgend jaar ook ProefLOKAAL Junior?


Deel deze pagina

Afgelopen weekend was de 2e editie van ProefLOKAAL Festival. Honderden bezoekers genoten op locatie bij Kwekerij de Westerbouwing in Rossum van lokale smaken. De 18 deelnemers - boeren, brouwers, telers en chef-koks uit de Bommelerwaard – kookten live de lekkerste gerechtjes en drankjes gemaakt van ingrediënten uit de streek.

Net als vorig jaar werkten de chef-koks van restaurants en cateraars samen met telers en boeren uit de Bommelerwaard. In de aanloop naar het Festival ontstonden mooie, nieuwe samenwerkingsverbanden tussen deze partijen, waaruit de lekkerste gerechtjes en drankjes voortvloeiden. Zo tapte Bommelaar Bier een Kwanzabier, gebrouwen van de frambozen van gastheer en –vrouw Geert en Nel de Weert. Andere samenwerkingsverbanden: Restaurant De Fuik & Paddestoelenrijk, Bommels Bakhuys & Bommelbeef, Rutger van der Somme Catering & DaSilva Beans & Leafs, Restaurant Dukdalf & Van Schaijk Aardbeien, Restaurant La Folie & Veiling Zaltbommel, Bistro In Petto & Panem/Bakker van Keulen en Julia’s Kitchen & Zuivelboerderij Den Eelder & Boerderij Zonneveld. Een bijpassend glaasje werd geschonken door Wijnkoperij Luuc van Boort. Voor thuis konden streekproducten en lokale ingrediënten worden ingekocht op de ministreekmarkt.

Pilot ProefLOKAAL Junior
Wie weet wordt het Festival volgend jaar uitgebreid met een Junior-variant... Proeftuin daarvoor is Brede School de Waluwe. Op vrijdag 25 september proeven kinderen van De Fonkelsteen en De Walsprong de smaak van de Bommelerwaard. In korte workshops ontdekken ze wat er in de regio geteeld en gefokt wordt én hoe dat op je bord komt. De pilot is opgezet door moeders Jacomien Steennis en Esther van Onna, samen met Lieke Dappers, bestuurslid van de Stichting ProefLOKAAL Bommelerwaard en eigenaar van Restaurant La Folie. Deelnemende boeren, bakkers, telers en chef-koks en andere food-experts: Zuivelboerderij Den Eelder, Soup-a-Go-Go, Restaurant La Folie, Kwekerij de Westerbouwing, imker Koos Tromp, De Sterregaard, Marokkaanse moeders, Veiling Zaltbommel en Voedselbank Zaltbommel.

Bommelerwaardse Boeren Herfstmarkt
De laatste activiteit van ProefLOKAAL voor dit jaar staat op zaterdag 17 oktober op de planning. Van 11-16 uur doe je op de Vismarkt in Zaltbommel je boodschappen rechtstreeks bij de boeren en telers zelf. De markt wordt opgezet in samenwerking met TRIP en Veiling Zaltbommel.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden