over ons | adverteren | sitemap | contact

Succes Open dag Muzieklessen voor kinderen 2-8 jaar


Deel deze pagina

Ouders en kinderen mochten 8 maart vrijblijvend kennismaken met muzieklessen voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Tijdens de open dag werd gezongen op muziek, geluisterd naar muziek, maar ook gedanst en bewogen. Thomas van Wamel, directeur van Main Music School, en Saskia Rozier van Kids Play Music kijken tevreden terug op een geslaagde open dag.

De opkomst was groot in De Kreek in Kerkdriel. In de lessen voor kinderen van 2 en 3 jaar deden ouders en opa’s en oma’s actief mee om samen met hun (klein)kind muziek te maken. Daarna volgden de lessen voor kids van groep 1 & 2, en groep 3, 4 & 5 van de basisschool. Met als laatste les, de Blokfluit Karateles.

Samenwerking
Thomas van Wamel van Main Music School, en Saskia Rozier van Kids Play Musiczijn tevreden en blikken alweer vooruit op een aantal veelbelovende muzieklessen en activiteiten. "In februari dit jaar staken Main Music School en Kids Play Music de hoofden bij elkaar om een samenwerkingsverband tot stand te brengen waarbij muzieklessen voor het jonge kind centraal staan. Ik wilde al geruime tijd de doelgroep van jonge kinderen aan de bestaande muziekschool toevoegen. En toen Saskia van Kids Play Music haar lessen aanbood, werd dit in één keer mogelijk”.

Saskia Rozier, Kids Play Music
Saskia Rozier woont sinds een paar maanden weer in Nederland, na een aantal jaar op Curacao gewoond en gewerkt te hebben. “Ik startte op Curacao destijds een muziekschool met muzieklessen voor het jonge kind. Dit bestond daar niet en ik had zelf kleine kinderen die ik graag wilde laten kennismaken met muziek. De school groeide succesvol uit. Toen we besloten naar Nederland terug te verhuizen, hoopte ik dat ik mijn muzieklessen hier voort kon zetten. De aansluiting met Main Music School kwam als geroepen.”

Spelenderwijs leren
Kids Play Music richt zich vooral op muziek voor het jonge kind en algemene muziekvorming voor kinderen tot en met groep 5. De muziekmethode die gebruikt wordt is ontstaan uit de Orff Schulwerk- benadering. Kinderen worden hierbij geprikkeld worden om vooral zelf te beleven en zelf te ontdekken in een ongedwongen omgeving. Zelf musiceren en zingen, speelliedjes, bewegen op muziek, muzikale spelletjes, improvisatie en liedbegeleiding.

Gastdocent
“Om kinderen alvast een voorproefje te geven van het scala aan muziekinstrumenten waar ze later uit kunnen kiezen, komt er eenmaal per maand een gastdocent langs om een verschillend muziekinstrument te laten horen, zien en uiteraard proberen. Want hoe weet je of je het leuk vindt om te drummen of viool te spelen, als je nog nooit het instrument een keer hebt geprobeerd? Ouders mogen bij deze lessen altijd aanwezig zijn, en zelf eventueel ook proberen.”

Nog meer plannen
Thomas: “De lessen vinden vooralsnog plaats in De Kreek in Kerkdriel op zaterdagmorgen, maar bij voldoende belangstelling willen we de lessen ook elders en op andere tijdstippen mogelijk maken. Daarnaast geven we workshops en staat er voor de zomervakantie een superleuk Kids Music Camp gepland.”

Informatie of gratis proefles?
Voor informatie, een gratis proefles of vragen, neem contact op met Thomas van Main Music School: www.mainmusicschool.nl

Locatie en tijdstip
Iedere zaterdagochtend in De Kreek in Kerkdriel

Datum
16 maart 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 9 december 2013: Nieuwe ontwikkelingen bij Main Music School
Nieuws, 23 augustus 2013: Dit jaar ook musicallessen bij Main Music School
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden