over ons | adverteren | sitemap | contact

Subsidie sanering asbestdaken


Deel deze pagina

Vanaf januari 2016 kunt u als eigenaar van gebouwen subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu stelde de subsidieregeling beschikbaar om de sanering te versnellen.

U kunt een subsidieaanvraag indienen via www.RVO.nl. Een van de voorwaarden bij het toekennen van de subsidie is dat een gecertificeerd bedrijf de werkzaamheden uitvoert.

Subsidie

Asbestdaken waarvan het geïnventariseerde oppervlak minimaal 35m2 is komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie bedraagt 4,50 euro per vierkante meter, met een maximum van 25.000 euro per adres. Voor de subsidieregeling is tot en met 2019 minimaal 75 miljoen beschikbaar. Hiermee kan meer dan 16 miljoen vierkante meter asbestdak versneld worden gesaneerd. Volgend jaar is het subsidiebudget vastgesteld op 10 miljoen euro.

Verbod op asbestdaken
Vanaf 1994 is het gebruik van asbest verboden en vanf 2024 zijn ook asbestdaken in Nederland verboden. Het verbod beperkt zich tot het asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien. Als in uw dak asbest zit, bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen ervan. Asbest in gebouwen, zoals asbesthoudend dakbeschot of isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking zit, blijft toegestaan.

Meer informatie?
Voor uitgebreidere informatie over deze regeling zoals de voorwaarden en benodigde bijlagen, zie www.rvo.nl en www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-verwijderen-asbestdaken.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden