over ons | adverteren | sitemap | contact

Stroomstoring 2007 Gemeenten treffen schikking over schadeclaim


Deel deze pagina

De gemeenten Maasdriel, Neerijnen, Lingewaal en Geldermalsen procederen al vanaf 2011 tegen de Staat om de schade verhaald te krijgen, die eind 2007 werd veroorzaakt toen in de Bommelerwaard een Defensie-helikopter tijdens een oefening tegen een hoogspanningsleiding aanvloog.

Circa 50.000 huishoudens in de Bommelerwaard en de Tielerwaard zaten toen enkele dagen zonder stroom. De gemeenten hebben behoorlijke kosten gemaakt bij het bestrijden van deze stroomstoring. Meer dan tien jaar na het ongeval betaalt de Staat, daartoe gedwongen door de rechter, alsnog een acceptabele schadevergoeding.

De Staat toonde zich richting de getroffen gemeenten onvoldoende verantwoordelijk en weigerde de kosten die zij uit de gemeenschapskas hebben moeten betalen volledig te vergoeden. Er werd een voorstel gedaan wat betekende dat slechts een klein deel (ca. 10%) van de gemaakte kosten zou worden vergoed.

Vanwege de weigering van de Staat om tot volledige vergoeding van de geleden schade over te gaan, hebben de gemeenten verschillende gerechtelijke procedures tegen de Staat aangespannen. Medio 2016 gaf de Hoge Raad het eindoordeel. Dat pakte in het voordeel van de gemeenten uit.

Daarna hebben de gemeenten, om een nieuwe juridische procedure te voorkomen, onderhandeld met de Staat. Uiteindelijk is daar een schadevergoeding uitgekomen, waar alle partijen tevreden mee zijn.

De onderlinge verdeling van het schadebedrag is gebaseerd op de hoogte van de geleden schade per gemeente:

- Geldermalsen € 74.607,97
- Lingewaal € 77.018,99
- Maasdriel € 215.485,24
- Neerijnen € 82.887,81
Uitgelicht
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden