?> Stroomhuis Neerijnen opent bijenhotel - 9 april 2015 - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Stroomhuis Neerijnen opent bijenhotel


9 april 2015


Deel deze pagina

Op het parkeerterrein van cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen wordt op donderdag 9 april feestelijk een ‘bijenhotel’ in gebruik genomen. Aansluitend vertoont het Filmhuis van Stroomhuis een aantal documentaires en filmfragmenten over de samenhang tussen bijen en bloemen.

Het initiatief tot dat insectenhotel, ook wel ‘Bijhuis’ genoemd, is een jaar geleden genomen door leden van Imkersvereniging West-Betuwe. In oktober van vorig jaar is dat fraai ontworpen bouwsel ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Dit door de inzet van talrijke vrijwilligers die daarvoor ook allerlei op maat gezaagde stukken boomstam meebrachten. In die houtblokken hebben zij een groot aantal gaatjes geboord. Ook bamboe en rietstengels kwamen van pas.

Het gaat bij een bijenhotel om het aanbieden van talrijke gaten en holletjes, waarin solitaire bijen en andere niet in volken wonende insecten in het voorjaar hun eitjes kunnen leggen. Het bijenhotel past in het streven nieuwe toekomstmogelijkheden te scheppen voor deze, mede door ontwikkelingen in de landbouw bedreigde insectensoort.

Bijen onmisbaar voor de fruitteelt
Het Filmhuis vertoont daarna, onder leiding van Marc Westermann, de (natuur)filmexpert van Stroomhuis, een aantal korte documentaires over de samenhang tussen bijen en bloemen in hun milieu. Voorts ook fragmenten uit speelfilms over honingjagers en imkers die gefascineerd zijn geraakt door de complexe biologie van bijen en hommels, en die om uiteenlopende redenen bijenvolken zijn gaan houden.

Opening 'Bijhuis' om 19.30 uur, de films starten daarna vanaf 20.15 uur. Toegang deze keer gratis, reserveren niet nodig. Stroomhuis is te vinden aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen.
 
Naam
Opening bijenhotel
Tijdstip
opening 19.30 uur
films vanaf 20.15 uur
Entree
gratis
Adres
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
Datum
27 maart 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›


"Bijen onmisbaar voor de fruitteelt"
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden