over ons | adverteren | sitemap | contact

Stroomhuis Neerijnen heeft programma klaar


Deel deze pagina

NEERIJNEN – Cultureel centrum Stroomhuis in Neerijnen organiseert komend najaar opnieuw een verrassend veelzijdig programma. Centraal in het nieuwe theaterseizoen -- komend najaar, lopend tot maart 2016 – staat ‘Rivierenland Klassiek’, een maandelijkse serie concerten op de zondagmiddag.

Met deze succesvolle concertserie begon Stroomhuis al afgelopen voorjaar. Deze maandelijkse concerten worden op zondag 20 september voortgezet, met als afsluiting medio november een ‘grande finale’. De drie beste musici en presentatoren – zoals ze door het publiek tijdens de eerste zeven concerten werden gekozen – dingen dan naar de hoofdprijs. In januari 2016 start er vervolgens een nieuwe serie van maandelijkse prachtconcerten op de zondagmiddag.

Het nieuwe programma van Stroomhuis biedt ook een aaneenschakeling van bijzondere films, theater, kunstlezingen (verzorgd door kunsthistorica Lisette Leblanc uit Zaltbommel) en activiteiten op het gebied van natuur en landschap. Ook zijn er in Stroomhuis permanent exposities van beeldend kunstenaars uit de regio, zoals vanaf 29 augustus een foto-expositie van . Beeldgenootschap Rivierenland, waarin acht fotografen uit de regio samenwerken.

Bij een aantal films werkt Stroomhuis opnieuw nauw samen met Bibliotheek Rivierenland. Het gaat dan steeds om boekverfilmingen, zoals op donderdag 17 september het spannende koningsdrama ‘A royal affair’, naar een boek van Per Olov Enquist. Een heel ander genre is de film ‘Portret van een Tuin’, op donderdag 24 september, speciaal gericht op tuinliefhebbers, fruitboomexperts en tuinhistorici.

Begin oktober wordt voorts ‘To kill a mockingbird’ naar Neerijnen gehaald. Dat is de verfilming van een beroemd boek van de Amerikaanse schrijfster Harper Lee uit 1960, dat op het moment weer bijzonder actueel is vanwege het aanhoudende politiegeweld tegen zwarte verdachten in de VS.

Vanaf half oktober is er opnieuw een wat dieper gravende en daarom vier avonden tellende filmcyclus, verzorgd door Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis. Nu is het thema de Spaanse en Scandinavische cinema, met toonaangevende regisseurs als Luis Buñuel die een surrealistisch subversief stempel drukte op de Europese kunstzinnige film, en Ingmar Bergman die wereldwijd wordt bewonderd om de psychologische diepgang van zijn auteursregie.

Het theaterprogramma van Stroomhuis mag er eveneens wezen. Om alleen maar de eerste activiteiten te noemen: op zondag 6 september komt meester-verteller Eric Borrias met de jeugdvoorstelling ‘De 100- jarige man die uit het raam klom en verdween’, naar de recente bestseller van Jonas Jonasson. Eind oktober gevolgd door een bijzonder percussieconcert van Hein Oxenaar en vrienden. En begin november het niet minder flitsende programma ‘Goed fout!’, van cabaretier Rop Janze.

Sommige activiteiten keren in Stroomhuis wegens groot succes ieder najaar terug. Dat betreft onder meer in het eerste weekeinde van oktober een nieuwe editie van ‘Waard Art’, de jaarlijkse expositie plus kunstroute langs de ateliers van circa 35 beeldend kunstenaars in de regio. Uiteraard komt er begin oktober ook weer een Sapdag, de succesvolle manier om voor weinig geld overtollig fruit te laten verpersen tot heerlijk vruchtensap.

In totaal gaat het in vrijwilligerscentrum Stroomhuis het komend halfjaar opnieuw om liefst circa 45 culturele activiteiten. Ze staan opgesomd in het Programmaboekje najaar 2015 / winter 2016. Dat boekje wordt eind augustus op ruime schaal gratis verspreid in gemeente Neerijnen en omringende plaatsen. Ook is het te verkrijgen in horecagelegenheid UIT-spanning het Stroomhuis. Het complete programma is eveneens te vinden op website stroomhuisneerijnen.nl.
Datum
18 augustus 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden