bird
maandag 28 september | 19.52 uur

Op pad langs lakenvelders in Alem, met of zonder boer!

28-08-2020 09:48
uur
Door: Marlou van Dijk
OpendagKoeienkoek-2
Maak kennis met lakenvelders tijdens de Tour de Lakenvelderboer op 5 september

ALEM - Wie meer over lakenvelders wil weten, kan tijdens de open dag op 5 september van 10.00 - 16.00 uur deelnemen aan de Tour de Lakenvelderboer aan de Sint Odradastraat 26 in Alem. 

Er zijn maar zo’n 3300 lakenvelders op de hele wereld. In Alem is dit oudste runderras óók te bewonderen bij Lakenvelderboerderij Mariahoeve. Wie er meer over wil weten, kan tijdens de open dag op 5 september van 10.00 - 16.00 uur deelnemen aan de Tour de Lakenvelderboer aan de Sint Odradastraat 26 in Alem. En er is meer te beleven, zoals een wandeling met boerenpicknick door het veld langs enkele lakenvelders of een interactieve presentatie over de kerk- en steenuilen die op de Mariahoeve wonen. Deelname is gratis. Vanwege corona is aanmelden via lakenvelderboerderijmariahoeve.nl wel noodzakelijk voor enkele activiteiten.

Lakenvelders en meer in het veld
De lakenvelder kenmerkt zich door de witte band tussen de voor- en achterpoten om de borst en rug van een verder zwart of rood dier. Ook het vriendelijke karakter en de wat tragere groei zijn typerend voor dit rund. Het is een klein handzaam beestje, dat graag ‘koeienkoek’ krijgt. Op de open dag kunnen stoere kinderen een lakenvelderkoe koek uit de hand laten eten. De twee kalfjes lopen vaak met hun moeders mee naar voren, dus die zijn dan van dichtbij te bewonderen. Voor wie dat te spannend vindt, zijn er ook kippen die graag brood lusten of kleine aaibare dieren die om een knuffel verlegen zitten.

Meer activiteiten voor jong en oud
Pluk de dag en pluk eens een appeltje voor de dorst in het boomgaardje met oude appelrassen. Kinderen kunnen springen op het koeienspringkussen, een lakenvelder hoofddeksel knutselen of een rondje racen op een traptractor door het hooibalencircuit. Aan de inwendige mens is gedacht: koffie, thee en ranja met wat lekkers is gratis te verkrijgen. Voor de liefhebbers van (h)eerlijk eten is er lakenveldervlees te koop.

Meer informatie: www.lakenvelderboerderijmariahoeve.nl.

 

Tags

lakenvelders,alem,Tour de Lakenvelderboer

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2