bird
woensdag 12 augustus | 16.26 uur

Even bijkomen in theetuin De Welldaad

08-06-2020 15:00
uur
Door: Britta Alink
Weldaad-1
Vanuit de tuin kijk je uit op de molen.

ZUILICHEM – Geen festivals dit jaar, dus Margje Beekenkamp kan haar sieraden daar niet verkopen. Ze vindt het vooral heel jammer dat ze daardoor zo weinig mensen ziet. Daarom heeft ze theetuin De Welldaad achter haar huis aan de Meidijk in Zuilichem weer nieuw leven ingeblazen.

Op Tweede Pinksterdag, toen het zulk prachtig weer was, ging de tuin voor het eerst open. “Veel oude bekenden kwamen langs”, vertelt Margje. “Maar ook een stel uit Nieuwaal, dat hier nog nooit geweest was. De man reed met zijn auto altijd over de dijk langs het bord waarop staat vermeld dat we open zijn. Hij kwam nu met zijn vrouw op de fiets, omdat ze het leuk vonden om eens te komen kijken.”

Kwaliteit
Op ruime afstand van elkaar staan verschillende zitjes in de grote, groene tuin. “Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit”, merkte ze op die mooie Pinksterdag. “Je hoorde het ook van mensen, die terrassen in steden bezochten. Iedereen is blij dat ze nu lekker de ruimte hebben.”

Intense gesprekken
Volgens Margje genieten haar bezoekers vooral van de rust in de tuin, die onder andere uitkijkt op de Poldermolen. Soms ontstaan er intense gesprekken, een tafel verderop is er mooie stilte. Ondertussen serveert Margje koffie, thee of zelfgemaakte appelsap met daarbij zelfgebakken taart.

Sieraden
De sieraden die ze normaal gesproken verkoopt op festivals, stalt ze in de weekenden uit in kramen. Ook nodigt ze regelmatig collega’s uit om een kraam in te richten. “Ik vind het fijn om mede-ondernemers op die manier een kans te geven. Zo kunnen we elkaar helpen en versterken.”

Midzomerweekend
In het ‘Midzomerweekend’ van 19, 20 en 21 juni komt een goede vriendin met haar bedrijfje ‘Godin in jezelf’. “Zij maakt kleding op maat”, vertelt Margje. “Bezoekers kunnen hier de kleding passen en kopen en meenemen. Als het nodig is, maakt ze kleding op maat en stuurt die later op.”

Liefdevolle Omhulling
Bezoekers aan de theetuin kunnen ook haar boek ‘Liefdevolle Omhulling’ kopen. Dat schreef Margje in 2019 naar aanleiding van haar maagverkleining, een paar jaar geleden. “Ik zou er deze zomer mee door Nederland gaan om het te promoten. Maar dat zit er nu natuurlijk ook even niet in.”

Theetuin De Welldaad is elke week geopend op vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur en in de weekenden van 10:00 tot 17:00 uur, behalve bij heel slecht weer.

Fotobijschrift:
Vanuit de theetuin kijk je onder andere op de Poldermolen.

Tags

de welldaad,margje beekenkamp,theetuin de welldaad

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2