over ons | adverteren | sitemap | contact

STMR en De Kernen willen nieuwe woonvorm voor ouderen in Bruchem


Deel deze pagina

Op de foto: Marinus Kempe (links) en Ron Axt (rechts)

Directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen ondertekent samen met Ron Axt, voorzitter Raad van Bestuur van STMR, een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van een zelfstandige woonvorm voor ouderen aan de Krangstraat in Bruchem.

Beide partijen zien dat de vraag toeneemt naar woonvormen waar ouderen met een groeiende zorgvraag toch zelfstandig kunnen wonen. Als gevolg van veranderende wetgeving en financiering van zorg, kunnen verzorgingshuizen niet iedereen meer huisvesten. Het voornemen is om aan de rand van Bruchem een woonvorm te realiseren waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. Wanneer het nodig wordt, kunnen zij service en zorg inschakelen. Deze woonvorm is een lokaal en modern alternatief voor de traditionele(re) woonzorgcentra. Wonen en zorg zijn gescheiden. In een mooi appartement, dat geheel voldoet aan de eisen van deze tijd, woont men zelfstandig. En is er toch (meer) zorg nodig, dan zijn goede zorg en services dichtbij.

Ron Axt: “Wij streven ernaar om onze klanten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen. Onze klanten voelen en ervaren zich dan ‘thuis’ in deze vertrouwde en veilige omgeving. Bij voorkeur organiseren we zorg en services om de klant heen thuis. Indien de zorgvraag toeneemt kunnen klanten - al dan niet zelfstandig - in een woonvorm gaan wonen met een 24-uurs samenhangend aanbod van zorg en services nabij.

Marinus Kempe: “Ik vind het een mooie stap naar wonen met zorg in je eigen dorp, Bruchem.”

Een woonvorm voor ouderen
Een veilige en sociale woonomgeving bestaande uit huurwoningen/appartementen, speciaal bestemd voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen. Ook wanneer de behoefte aan zorg toeneemt. Gewoon vertrouwd in hun eigen dorp. Neemt de zorgvraag toe? Dan is er de mogelijkheid om extra service en zorg af te nemen.

Eerst verkennend onderzoek
De financiering van een verblijf in deze woonvorm vanuit de overheid, is door wijzigingen in regelgeving en beleid niet te verwachten. De Kernen en STMR verkennen daarom eerst de haalbaarheid van het realiseren van deze zelfstandige woonvorm voor ouderen. Als onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek worden zowel lokale partners als bewoners uit de omgeving gepolst over wat zij van de plannen vinden. Ook verkennen zij de mogelijkheden op deze locatie en hoe de woonvorm eruit moet zien.

Realisatie
Bij gebleken haalbaarheid, realiseren De Kernen en STMR een zelfstandige woonvorm voor ouderen aan de Krangstraat 5 in Bruchem.

Planning
De haalbaarheidsfase die nu start, duurt ongeveer een half jaar. Als blijkt dat de woonvorm aanspreekt en past bij de actuele financiering van wonen en zorg, dan volgt de ontwerpfase. Als ook de stedenbouwkundige randvoorwaarden passen, dan kan het daarna snel gaan.
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden