over ons | adverteren | sitemap | contact

Stichting Boerderij-educatie Rivierenland start met les op land- & tuinbouwbedrijven


Deel deze pagina

Per 31 maart 2014 start een nieuw initiatief, Stichting Boerderij-educatie Rivierenland, Belevend leren voor schoolklassen op land- & tuinbouwbedrijven in het Rivierengebied van Gorinchem tot Arnhem-Nijmegen en de Bommelerwaard. De start zal op maandag 31 maart van 9.30-12.30 uur feestelijk worden geopend door een basisschoolklas in samenwerking met de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, VVD Tweede Kamerlid Helma Lodders, de educatiebedrijven, de initiatief nemende agrarische natuurverenigingen en strategische partners uit het bedrijfsleven.

De schoolklas zal een les krijgen om zo boerderij-educatie in de praktijk te ervaren én aanwezigen kunnen zelf hun kennis van voedsel testen door te proeven van de producten van de deelnemende educatiebedrijven. Ook in de lunch die wordt aangeboden is zoveel mogelijk gemaakt van lokale producten van de deelnemende bedrijven.

Stichting Boerderij-educatie biedt een kwalitatief lesaanbod aan op ongeveer 40 veilige land- & tuinbouwbedrijven die getraind en gecertificeerd zijn volgens de landelijke normen van het Platform Boerderij-educatie in Nederland om zelf lessen te kunnen geven.

Voor alle bassischolen in het gebied biedt dit een gevarieerd aanbod van les mogelijkheden in allerlei land- & tuinbouwsectoren, bijvoorbeeld veehouderij (koeien, geiten, varkens en schapen), akkerbouw, fruitteelt, vollegronds- & kassenteelt, laanbomenteelt, paddenstoelenteelt en imkerij.

Om het initiatief onder de aandacht te brengen bij de basisscholen en uitwisseling van kennis en ervaring te bewerkstelligen werken we samen met alle regionale Natuur- & Milieu educatiecentra: NME Rivierenland, NME Overbetuwe, Natuurcentrum Arnhem, Milieu Educatie Centrum Nijmegen en NME Gorinchem.

Het aanbod van Boerderij-educatie Rivierenland wordt opgenomen worden in het boekingssysteem van de NME organisaties. Via de website van Stichting Boerderijeducatie www.boerderijeducatierivierenland.nl kunnen basisscholen na 31 maart 2014 een les aanvragen. Diverse gemeenten in het gebied subsidiëren een les, zodat de eigen bijdrage voor scholen in het gebied zo laag mogelijk blijft.

Het initiatief Boerderij-educatie Rivierenland komt voort uit 3 agrarische natuurverenigingen in de regio (VANL Tieler- en Culemborgerwaarden, ANV Lingestreek en VANL De Capreton) en wordt gesteund door diverse strategische partners uit het bedrijfsleven zoals de Betuwse Bloem, LTO Noord, Rabobank West Betuwe en Bommelerwaard, Fruitmasters, gemeenten en de Provincie Gelderland.

Datum
24 maart 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is Boerderij Educatie?
Stichting Boerderij-educatie Rivierenland wil kinderen en land- & tuinbouwbedrijven waar ons voedsel wordt geproduceerd, dichter bij elkaar brengen, zodat kinderen weten waar melk vandaan komt, leren hoe een paprika groeit en hoe bloesem een appel, peer of bes wordt, aldus projectleider Jolijn Zwart-van Kessel. De bedoeling is belevend te leren door zelf te ervaren, ruiken, proeven en voelen door zelf met de klas of in groepjes lesopdrachten op het bedrijf uit te voeren. Boerderij-educatie is niet nieuw. Er bestaan al initiatieven zoals " met de klas de boer op".

Doelstellingen zijn:
1. Leren over de herkomst en productiewijze van voedsel.
2. Leren door te proeven (voedsel-educatie)
3. Leren over natuur, landschap- en waterbeheer op en rond de land- & tuinbouw bedrijven.

Valentijnsdag
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden