over ons | adverteren | sitemap | contact

Sterke daling woninginbraken Rivierengebied en Bommelerwaard


Deel deze pagina

Dankzij een intensieve politieaanpak van woninginbraken en meer alerte reacties van burgers op een verdachte situatie in hun buurt, is het aantal woninginbraken in politiegebied De Waarden met 48% gedaald. Deze sterke daling vond plaats in de eerste helft van 2014 in het Rivierengebied en de Bommelerwaard.

Resultaten
De sterke daling van het aantal misdrijven is te zien in onderstaande politiegebieden in de periode januari t/m mei in 2013 en in 2014. Waren er in 2013 nog 752 inbraken, in 2014 is het aantal gedaald tot 374.
Buren, Culemborg 248 (2013) - 126 (2014)
Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal 112 - 71
Neder-Betuwe, Tiel 279 - 99
Zaltbommel, Maasdriel 113 - 78.

Gerichte aanpak veelplegers
Tijdens het donkere dagenoffensief in het najaar en de winterperiode is flink geïnvesteerd in persoonsgerichte aanpak van veelplegers en helers. Ook zijn burgers structureel geattendeerd op de mogelijkheden om zelf woninginbraken te voorkomen. Dat gebeurde op vele manieren, zoals: de ‘witte voetjes acties’, twitterberichten, preventieavonden, project 'Waaks en Burgernet', WhatsApp en/of belgroepen én de Veiligheidskrant.

Mix van acties
Het aantal meldingen door buurtbewoners van verdachte situaties in hun woonomgeving is dan ook sterk toegenomen. Succesvolle aanhoudingen die daarop volgden, zijn met regelmaat gepubliceerd op Politie.nl en getwitterd door wijkagenten.

De projectmatige aanpak op de politieteams zoals het nadrukkelijk vastleggen van informatie en volgen van bekende inbrekers, de inzet van de politiehelikopters bij een vluchtpoging van gesnapte inbrekers en een permanent Woninginbrakenteam, hebben waarschijnlijk eveneens een rol gespeeld.

Deskundig woninginbrakenteam
Ondanks de succesvolle daling van het aantal inbraken realiseert iedere politieagent zich dat iedere inbraak er een teveel is. Het Woninginbrakenteam werkt met vaste rechercheurs en politieagenten die bekend zijn met hun werkgebied. Op die manier wordt kennis over werkwijzen van en over inbrekers voortdurend gedeeld.
Datum
19 juni 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›


Oranje voetjes - actie:
Met de succesvolle wedstrijd van het Nederland elftal, overweegt u mogelijk om ook ‘buiten de deur’ de volgende wedstrijden te gaan bekijken. Ook voor deze feestelijke momenten geldt: sluit ramen en deuren!

Als politie blijven we alert: mochten surveillerende agenten toch een woning aantreffen waar een inbreker makkelijk naar binnen had gekund, dan laten we dit keer de ‘oranje voetafdruk‘ achter.

Verdachte situatie? Bel 112
Meld een verdachte situatie meteen via 112, dan kan het lokale politieteam direct reageren. Via Burgernet en tweets van wijkagenten of het lokale politieteam wordt u geïnformeerd over een inbraak. Als dat bij u in de buurt is, ontvangt u een brief waarin u geattendeerd wordt op een inbraak in uw buurt, mogelijk in soortgelijke woning als u hebt. Dit attendeert u om nog eens naar de maatregelen te kijken die U zelf kunt nemen.

Valentijnsdag
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden