over ons | adverteren | sitemap | contact

Sterke daling woninginbraken Rivierengebied en Bommelerwaard


Deel deze pagina

Dankzij een intensieve politieaanpak van woninginbraken en meer alerte reacties van burgers op een verdachte situatie in hun buurt, is het aantal woninginbraken in politiegebied De Waarden met 48% gedaald. Deze sterke daling vond plaats in de eerste helft van 2014 in het Rivierengebied en de Bommelerwaard.

Resultaten
De sterke daling van het aantal misdrijven is te zien in onderstaande politiegebieden in de periode januari t/m mei in 2013 en in 2014. Waren er in 2013 nog 752 inbraken, in 2014 is het aantal gedaald tot 374.
Buren, Culemborg 248 (2013) - 126 (2014)
Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal 112 - 71
Neder-Betuwe, Tiel 279 - 99
Zaltbommel, Maasdriel 113 - 78.

Gerichte aanpak veelplegers
Tijdens het donkere dagenoffensief in het najaar en de winterperiode is flink geïnvesteerd in persoonsgerichte aanpak van veelplegers en helers. Ook zijn burgers structureel geattendeerd op de mogelijkheden om zelf woninginbraken te voorkomen. Dat gebeurde op vele manieren, zoals: de ‘witte voetjes acties’, twitterberichten, preventieavonden, project 'Waaks en Burgernet', WhatsApp en/of belgroepen én de Veiligheidskrant.

Mix van acties
Het aantal meldingen door buurtbewoners van verdachte situaties in hun woonomgeving is dan ook sterk toegenomen. Succesvolle aanhoudingen die daarop volgden, zijn met regelmaat gepubliceerd op Politie.nl en getwitterd door wijkagenten.

De projectmatige aanpak op de politieteams zoals het nadrukkelijk vastleggen van informatie en volgen van bekende inbrekers, de inzet van de politiehelikopters bij een vluchtpoging van gesnapte inbrekers en een permanent Woninginbrakenteam, hebben waarschijnlijk eveneens een rol gespeeld.

Deskundig woninginbrakenteam
Ondanks de succesvolle daling van het aantal inbraken realiseert iedere politieagent zich dat iedere inbraak er een teveel is. Het Woninginbrakenteam werkt met vaste rechercheurs en politieagenten die bekend zijn met hun werkgebied. Op die manier wordt kennis over werkwijzen van en over inbrekers voortdurend gedeeld.
Datum
19 juni 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›


Oranje voetjes - actie:
Met de succesvolle wedstrijd van het Nederland elftal, overweegt u mogelijk om ook ‘buiten de deur’ de volgende wedstrijden te gaan bekijken. Ook voor deze feestelijke momenten geldt: sluit ramen en deuren!

Als politie blijven we alert: mochten surveillerende agenten toch een woning aantreffen waar een inbreker makkelijk naar binnen had gekund, dan laten we dit keer de ‘oranje voetafdruk‘ achter.

Verdachte situatie? Bel 112
Meld een verdachte situatie meteen via 112, dan kan het lokale politieteam direct reageren. Via Burgernet en tweets van wijkagenten of het lokale politieteam wordt u geïnformeerd over een inbraak. Als dat bij u in de buurt is, ontvangt u een brief waarin u geattendeerd wordt op een inbraak in uw buurt, mogelijk in soortgelijke woning als u hebt. Dit attendeert u om nog eens naar de maatregelen te kijken die U zelf kunt nemen.

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden