over ons | adverteren | sitemap | contact

Stephanie Brandsma wint drie keer brons in Jong Talent Finale


Deel deze pagina

Turnster Stephanie Brandsma van SV Hamarithi won afgelopen zaterdag drie keer het brons in de finale van de Jong Talent wedstrijden in Barendrecht. Zij won het brons voor de meerkamp en voor de toestellen sprong en brug. Ook de andere turnsters die hun opwachting mochten maken in deze finale turnden een sterke wedstrijd. Het behalen van deze finale op zich was al een goede prestatie. Zeker als gekeken wordt naar het sterke deelnemersveld met turnsters die bijna allemaal meer uren maken dan de turnsters van SV Hamarithi.

In de ochtend mocht Josefine 't Lam als eerste van start op het toestel rek. Josefine turnt in de pré-instap categorie op N-niveau. Rek is niet het favoriete toestel van de turnster, maar Josefine kon goed laten zien over hoeveel kracht zij beschikt. Ze moest zichzelf meerdere keren om de rekstok trekken en dit deed zij netjes. Op het toestel balk turnde ze een keurige oefening zonder al te veel wiebels. Een handstand van 180 graden en een beheerste radslag met strakke landing zorgden voor een mooie 12,300 op balk. Op vloer kan Josefine nog werken aan spanning op haar onderlichaam. Josefine turnde naar een 16e plaats in een wedstrijd met een groot aantal turnsters die komend seizoen in de talentendivisie zullen uitkomen. Een zeer knappe prestatie.

In de middag was het de beurt aan Marit van Herp en Mette Kamphuis. Deze twee turnsters komen uit in de categorie mini. Op sprong zetten beide turnsters een nette handstand platval neer. Ook op brug deden de turnsters het goed. Hier mochten zij laten zien hoeveel kracht ze hebben, door een borstwaartsom te trekken aan de brugligger. Op balk turnde Marit en Mette beide een oefening zonder wiebels. De elementen werden met zorg uitgevoerd en zelfs op de kleinste details werd gelet. Vloer is voor beide turnsters één van de moeilijkere onderdelen. De stutrol, die eigenlijk met rechte armen geturnd moet worden, valt nog niet mee. Toch haalde Marit en Mette mooie cijfers van een 12,700 en een 12,500. Marit werd uiteindelijk 16e en Mette werd 25e.

Na deze twee wedstrijden die eigenlijk ontzettend goed waren verlopen, werd wel duidelijk hoe sterk het deelnemersveld was. De laatste vijf turnsters die uitkomen in pré-instap D-niveau gingen er dan ook helemaal voor. Stephanie Brandsma, Thirza Vervoorn, Naomi de Keizer, Carlijn van Zandvliet en Nina van Venrooij turnden allemaal een wisselende wedstrijd. Naomi was sterk op het toestel balk, maar turnde nog net te weinig moeilijke elementen om bij de beste turnsters te horen. Thirza liet zien dat zij een nette turnster is op het toestel vloer en was de enige die de volledige D-score kreeg. Carlijn vergat een aantal elementen, wat haar punten kostte. Wel wist zij een mooie sprong te maken.

Nina was op het toestel vloer de weg een beetje kwijt, maar gelukkig kon zij dit compenseren met een mooie brugoefening. Stephanie turnde in de meerkamp het sterkst. Een prachtige brugoefening met mooie gespannen benen leverde haar een bronzen medaille op. Ook tijdens haar sprong was haar lichaam erg strak, waardoor zij veel punten scoorde. Met dit onderdeel won ze haar tweede bronzen medaille. De verrassing was compleet toen Stephanie ook nog een beker kreeg voor de derde plaats in de meerkamp. Naomi werd uiteindelijk 7e en Thirza 10e in diezelfde meerkamp. Carlijn en Naomi werden 28e en 29e.

Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden