?> Steeds meer drugsafval in de Bommelerwaard - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Steeds meer drugsafval in de Bommelerwaard


Deel deze pagina

Afgelopen tjd is er een toename van het aantal dumpingen van drugsafval in de Bommelerwaard. In Velddriel, Hedel, Delwijnen, Nederhemert en Alem zijn vaten met giftig afval aangetroffen en opgeruimd. Het aantal dumpingen aan de randen van Gelderland, waaronder de Bommelerwaard, neemt toe. Ook blijkt dat de wijze van dumpen steeds creatiever wordt. Zo zijn er afvalsporen van drugs gevonden in voedermaïs en werden er sporen van drugsafval in het riool gevonden.

Alem en Nederhemert
Afgelopen woensdag, 5 oktober, werden tien jerrycans met drugsafval gevonden aan de Maasdijk in Nederhemert. Op dezelfde dag, aan het begin van de middag werden aan De Steeg in Alem ook vaten gevonden. De vaten liggen verspreid over twee gebieden, om hoeveel het gaat is nog niet duidelijk. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de vaten op.

Gelders probleem
Afgelopen twee weken werden ook al vaten gevonden in Hedel, Velddriel en Delwijnen. In ruim een week tijd zijn in Gelderland op zeker vijf plekken vaten met drugsafval aangetroffen. De hele provincie Gelderland kampt met het probleem, afgelopen 3 jaar waren er 61 geregistreerde dumpingen. Dat aantal stijgt jaarlijks. Vooral het aantal dumpingen aan de randen met Brabant, waaronder in de Bommelerwaard, neemt toe.

Gezamenlijke aanpak illegale dumpingen
De 2e Kamerfractie van de Christen Unie vroeg twee weken geleden aandacht voor de toenemende overlast als gevolg van drugsafval in Gelderland.

Onlangs werd er nog een gezamenlijke Conferentie gehouden over de aanpak van illegale drugsdumpingen en drugsgerelateerde criminaliteit, georganiseerd door ChristenUnie Gelderland en ChristenUnie-SGP Brabant.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden