over ons | adverteren | sitemap | contact

Start sloop van de Varikse Driehoek Heerewaarden


Deel deze pagina

Foto 1: Mevrouw Wijgerse en wethouder Gerard van den Anker geven samen het startsein voor de sloop van de eerste huurwoningen in de Varikse Driehoek in Heerewaarden.

Foto 2: Kinderen uit Heerewaarden onthullen het bord ‘Heerlijk jezelf in Heerewaarden’.


Op dinsdag 23 juni gaf De Kernen samen met betrokkenen en belangstellenden het startsein voor de sloop van de eerste huurwoningen in de Varikse Driehoek in Heerewaarden. Bewoonster mevrouw Wijgerse en wethouder Gerard van den Anker gaven een klap op de paal, waarna de kraanmachinist het zware sloopblok losliet. Ook is door de kinderen uit het dorp het bouwbord onthuld met daarop de beelden van de nieuwe Varikse Driehoek.

De mensen zijn toegesproken door wethouder Gerard van den Anker, Jan Boot, manager Wonen van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten, directeur van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en Alie Bakkenes van de dorpsraad in Heerewaarden.

“Er is lang over gesproken en we zijn blij dat we nu echt gaan starten met het vernieuwen van de Varikse Driehoek”, vertelt Jan Boot van De Kernen. “Een bijzonder moment voor de bewoners. We slopen niet alleen stenen, maar ook herinneringen.” De sloop betekent voor de huidige bewoners de start van een nieuw begin in de Varikse Driehoek in Heerewaarden. De woningen dateren uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hoewel de bewoners er jarenlang met veel plezier hebben gewoond, is herstructurering noodzakelijk.

Planning
Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure van de gemeente. Vanaf het einde van dit jaar start Bouwbedrijf De Vree en Sliepen met het bouwen van de eerste woningen. Er worden in totaal 38 nieuwe huurwoningen gebouwd onder de huurgrens en de bouw zal gefaseerd verlopen. Met de bewoners en het dorp is hierover veel overleg geweest en dit heeft geleid tot een plan waar iedereen tevreden over is. Architect Anoul Bouwman uit Heerewaarden heeft de woningen ontworpen in een gevarieerde stijl die mooi aansluit bij het dorp. Urban Jazz is het stedenbouwkundig bureau dat samen met De Kernen en de gemeente het openbare gebied inricht.

Sterke kanten van Heerewaarden
Dezelfde middag is ook het bord ‘Heerlijk jezelf in Heerewaarden’ aan de Van Heemstraweg onthuld door de kinderen uit het dorp. Dit bord is gemaakt door de fotograaf Harry Pelgrim uit Heerewaarden en op de foto staan volwassenen en kinderen uit het dorp.

De uiting op het bord is het eindresultaat van uitgebreid onderzoek onder inwoners naar de sterke waarden van Heerewaarden. De waarden ‘vrijheid’ en ‘natuur’ voerden de boventoon in de uitkomsten. Het is een bewuste keuze geweest dit bord samen met het dorp op deze dag te onthullen en daarmee de sterke kanten van het dorp op een positieve manier naar buiten te brengen.
Datum
25 juni 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden