over ons | adverteren | sitemap | contact

Start reconstructie parkeerterrein Sportcomplex Watertoren


Deel deze pagina

Begin februari start de aannemer met de reconstructie van het parkeerterrein bij de Sportcomplex De Watertoren. Vanaf april zal er meer ruimte zijn voor fietsers en auto’s rondom Sportcomplex de Watertoren.

Fietsvoorzieningen aangepast

Ook worden de fietsroutes aangepast tussen de rotonde bij de Watertoren en de rotonde bij de Nieuwe Tijningen in Zaltbommel. Bij de sportverenigingen Nivo Sparta en MHC Bommelerwaard komen meer dan 100 extra parkeerplaatsen alsook vrijliggende voet- én fietspaden. De fietsvoorzieningen tussen de beide rotondes langs de Steenweg worden gestroomlijnd.

Veiliger voor alle weggebruikers
De wijzigingen van de verkeerssituatie komt de veiligheid van alle weggebruikers ten goede. Wethouder Han Looijen: “De veranderingen zijn omvangrijk, maar we zijn blij dat er straks meer ruimte is voor auto’s en fietsers, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Het stemt positief dat het ontwerp tijdens de inloopavond op 13 december 2016 goed is ontvangen. Ook de twee sportverenigingen zijn tevreden over de verbeteringen.”

Planning werkzaamheden
De aanbesteding van de werkzaamheden is eind januari. Na aanbesteding start de aannemer begin februari met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn naar verwachting in april klaar. Dat hangt onder andere af van de weersomstandigheden. Tijdens de bouwfase is duidelijke bewegwijzering aanwezig om de weggebruikers door de tijdelijke situatie te loodsen. De aannemer spant zich in om mogelijke afsluitingen te beperken.

Aanpassingen parkeerterrein sportpark
Er komt een flinke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen op het sportpark. Aan de zuidzijde van de rijbaan van de oude N322 (Van Heemstraweg) komen over de gehele lengte langs- en haaks-parkeervakken. Hierdoor verdwijnen ongeveer 18 bestaande populieren. De bestaande 219 parkeerplaatsen, worden uitgebreid tot in totaal 325. Ook komen er zes mindervaliden parkeerplaatsen en komt er een parkeer- en keervoorzieningen voor bussen.

Vrijliggend fiets- en voetpad
Tussen de rotonde bij de watertoren en de ingang van MHC komen een vrijliggend fiets- én voetpad. Tussen bedrijventerrein De Wielkamp en de parkeervoorzieningen op de Van Heemstraweg komt een wandelvoorziening, zodat zowel doordeweeks als in het weekeinde het parkerend publiek voor de bedrijven en de sportverenigingen veilig kan lopen naar plaats van bestemming. De gehele rijbaan wordt 30 km-zone, inclusief de bijbehorende drempels en wegversmallingen.

Fiets- en wandelvoorzieningen bij en tussen de rotondes
Bij de rotonde Watertoren komt een vrijliggend fietspad rondom de gehele rotonde. Hiermee ontstaat een vloeiende koppeling tussen het sportcomplex en de verschillende wijken van Zaltbommel. Het fietspad op de Steenweg tussen de rotonde Watertoren en rotonde Nieuwe Tijningen aan de zijde van het politiebureau wijzigt van tweerichtingen in éénrichtingsverkeer richting de binnenstad. Het fietspad aan de andere zijde van de Steenweg blijft ongewijzigd. De doorgaande fietsverbinding verandert op de rotonde aan de zijde Thorbeckestraat. Daardoor is het overzichtelijker voor het verkeer op de rotonde.
Datum
17 januari 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden