over ons | adverteren | sitemap | contact

Start inspraaktermijn uitgangspunten herziening beleid huisvesting arbeidsmigranten


Deel deze pagina

Op 15 december 2016 stelde de gemeenteraad de ontwerp uitgangspunten voor het nieuwe beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten vast.

Uitgangspunten

De gemeente vindt het belangrijk dat arbeidsmigranten, net zoals iedere inwoner van onze gemeente, gedegen en verantwoord kunnen wonen. Arbeidsmigranten komen tijdelijk in Nederland wonen om te werken. In de uitgangspuntennotitie staan onze ideeën over goede huisvesting voor arbeidsmigranten.

Normen
Huisvesting moet voldoen aan de eisen uit het landelijke keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). In het keurmerk staan de normen voor huisvesting van arbeidsmigranten. Bijvoorbeeld over ruimte en privacy, sanitair, hygiëne en veiligheid, kookvoorzieningen en informatievoorzieningen.

Deelnemen
Verder vinden het we het belangrijk dat arbeidsmigranten in, of aan de rand van de kernen komen te wonen. Hierdoor kunnen ze beter deelnemen aan de maatschappij. Integratie is makkelijker als mensen in of aan de rand van het dorp wonen dan wanneer ze afgezonderd in het buitengebied wonen. Dit kan kleinschalig in de kernen of meer geconcentreerd aan de rand van de kernen. Tijdelijke woonunits bij een agrarisch bedrijf voor piekbelasting bijvoorbeeld in de zaai-, poot- en/of oogstperiode blijft ook mogelijk.

Inspraak
U kunt tot en met woensdag 15 februari laten weten wat u van onze uitgangspunten vindt. dit kan met een inspraakreactie. Wij ontvangen bij voorkeur een schriftelijke inspraakreactie. Uw inspraakreactie stuurt u onder vermelding van ‘Herziening beleid huisvesting arbeidsmigranten’ aan: Burgemeester en wethouders van Zaltbommel, postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@zaltbommel.nl. Als u uw inspraakreactie mondeling wilt indienen, dan kunt u bellen op 14 0418 en vragen naar de heer P. Gerards. Ook voor meer informatie kunt u bij hem terecht.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden