over ons | adverteren | sitemap | contact

Start inspraaktermijn uitgangspunten herziening beleid huisvesting arbeidsmigranten


Deel deze pagina

Op 15 december 2016 stelde de gemeenteraad de ontwerp uitgangspunten voor het nieuwe beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten vast.

Uitgangspunten

De gemeente vindt het belangrijk dat arbeidsmigranten, net zoals iedere inwoner van onze gemeente, gedegen en verantwoord kunnen wonen. Arbeidsmigranten komen tijdelijk in Nederland wonen om te werken. In de uitgangspuntennotitie staan onze ideeën over goede huisvesting voor arbeidsmigranten.

Normen
Huisvesting moet voldoen aan de eisen uit het landelijke keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). In het keurmerk staan de normen voor huisvesting van arbeidsmigranten. Bijvoorbeeld over ruimte en privacy, sanitair, hygiëne en veiligheid, kookvoorzieningen en informatievoorzieningen.

Deelnemen
Verder vinden het we het belangrijk dat arbeidsmigranten in, of aan de rand van de kernen komen te wonen. Hierdoor kunnen ze beter deelnemen aan de maatschappij. Integratie is makkelijker als mensen in of aan de rand van het dorp wonen dan wanneer ze afgezonderd in het buitengebied wonen. Dit kan kleinschalig in de kernen of meer geconcentreerd aan de rand van de kernen. Tijdelijke woonunits bij een agrarisch bedrijf voor piekbelasting bijvoorbeeld in de zaai-, poot- en/of oogstperiode blijft ook mogelijk.

Inspraak
U kunt tot en met woensdag 15 februari laten weten wat u van onze uitgangspunten vindt. dit kan met een inspraakreactie. Wij ontvangen bij voorkeur een schriftelijke inspraakreactie. Uw inspraakreactie stuurt u onder vermelding van ‘Herziening beleid huisvesting arbeidsmigranten’ aan: Burgemeester en wethouders van Zaltbommel, postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel. U kunt ook een e-mail sturen naar: info@zaltbommel.nl. Als u uw inspraakreactie mondeling wilt indienen, dan kunt u bellen op 14 0418 en vragen naar de heer P. Gerards. Ook voor meer informatie kunt u bij hem terecht.
Datum
9 januari 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden