over ons | adverteren | sitemap | contact

Start aanleg nieuwe bruggen Parkeiland Waluwe


Deel deze pagina

Parkeiland Waluwe (foto: Jan van den Berg)
Vanaf begin augustus is het Parkeiland verbonden met de rest van de wijk De Waluwe in Zaltbommel. De twee nieuwe bruggen die daarvoor zorgen, zijn dan klaar. De speeltuin op het eiland gaat dan ook open. De echte opening van het Parkeiland is tijdens Burendag op 27 september.

Doorgaande verbindingsroute
Op 23 juni is de aanleg van de twee nieuwe bruggen tussen het parkeiland en de wijk gestart. De bruggen vormen straks een onderdeel van een doorgaande verbindingsroute voor langzaam verkeer. Deze route loopt dwars door de bestaande en nieuwe wijk vanaf de Wichard van Pontlaan via het Parkeiland naar de Hogeweg.

Schaatsvriendelijk en vandalismebestendig
Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de bruggen is dat ze de mogelijkheden om te kunnen schaatsen op de waterpartij niet mogen beperken. Ze worden daarom hoog genoeg om er onder door te kunnen schaatsen en het water voldoende kans te geven om te bevriezen. De leuningen krijgen een vandalismebestendige kunststof beplating die voorkomt dat strooizout in het water of op het ijs komt.

Slank en Elegant
De bruggen hebben een open, slanke en elegante uitstraling. Zowel vanaf het land als het water zijn de bruggen een duidelijke maar niet overheersende verschijning. De leuningen worden voorzien van LED oriëntatieverlichting waardoor de bruggen ook ’s nachts een herkenningspunt in de wijk zijn zonder lichtvervuiling te veroorzaken

Bouw start eind juni
De bruggen worden uit prefab beton opgebouwd. De eerste onderdelen zijn al gestort in de werkplaats. De aannemer begint dan met de aanleg van de fundering. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met het voorkomen van schade aan omliggende bebouwing. De bruggen zijn naar verwachting op 1 augustus klaar. Op dat moment kan de nieuwe speeltuin in gebruik genomen worden. De bestrating van de langzaamverkeersroute volgt in augustus.

Bron: gemeente Zaltbommel
Datum
26 juni 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 13 maart 2014: Parkeiland Waluwe eind van de zomer gereed
Nieuws, 1 juni 2014: Kavels in De Waluwe klaar voor bouw
Nieuws, 5 augustus 2013: Parkeiland Waluwe eind oktober klaar
Nieuws, 11 juli 2013: Eerste paal in de grond voor koopwoningen Waluwe
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden