over ons | adverteren | sitemap | contact

Start aanleg nieuwe bruggen Parkeiland Waluwe


Deel deze pagina

Parkeiland Waluwe (foto: Jan van den Berg)
Vanaf begin augustus is het Parkeiland verbonden met de rest van de wijk De Waluwe in Zaltbommel. De twee nieuwe bruggen die daarvoor zorgen, zijn dan klaar. De speeltuin op het eiland gaat dan ook open. De echte opening van het Parkeiland is tijdens Burendag op 27 september.

Doorgaande verbindingsroute
Op 23 juni is de aanleg van de twee nieuwe bruggen tussen het parkeiland en de wijk gestart. De bruggen vormen straks een onderdeel van een doorgaande verbindingsroute voor langzaam verkeer. Deze route loopt dwars door de bestaande en nieuwe wijk vanaf de Wichard van Pontlaan via het Parkeiland naar de Hogeweg.

Schaatsvriendelijk en vandalismebestendig
Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de bruggen is dat ze de mogelijkheden om te kunnen schaatsen op de waterpartij niet mogen beperken. Ze worden daarom hoog genoeg om er onder door te kunnen schaatsen en het water voldoende kans te geven om te bevriezen. De leuningen krijgen een vandalismebestendige kunststof beplating die voorkomt dat strooizout in het water of op het ijs komt.

Slank en Elegant
De bruggen hebben een open, slanke en elegante uitstraling. Zowel vanaf het land als het water zijn de bruggen een duidelijke maar niet overheersende verschijning. De leuningen worden voorzien van LED oriëntatieverlichting waardoor de bruggen ook ’s nachts een herkenningspunt in de wijk zijn zonder lichtvervuiling te veroorzaken

Bouw start eind juni
De bruggen worden uit prefab beton opgebouwd. De eerste onderdelen zijn al gestort in de werkplaats. De aannemer begint dan met de aanleg van de fundering. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met het voorkomen van schade aan omliggende bebouwing. De bruggen zijn naar verwachting op 1 augustus klaar. Op dat moment kan de nieuwe speeltuin in gebruik genomen worden. De bestrating van de langzaamverkeersroute volgt in augustus.

Uitgelicht
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden