over ons | adverteren | sitemap | contact

Start aanleg langzaamverkeerroute Parkeiland


Deel deze pagina

Parkeiland Zaltbommel (foto Jan van den Berg)
Situatieschets
Op 11 augustus starten de werkzaamheden voor de bestrating van de Thijs de Torenwachterstraat. Dit is de langzaamverkeersroute tussen de Heer Balderikstraat en de Hogeweg. De werkzaamheden zijn eind september 2014 afgerond.

Deze route wordt 4 meter breed en loopt van de Hogeweg naar de Heer Balderikstraat. Daar sluit het pad aan op het bestaande pad naar de Wichard van Pontlaan. De twee pas gebouwde bruggen naar het Parkeiland maken deel uit van de route.

Verkeersituatie
De route krijgt dezelfde inrichting en bestrating als het al bestaande deel in de Bisschop Ludgerstraat en Heer Balderikstraat. Het is voor zowel fietsers als voetgangers toegestaan om deze route te gebruiken. De kruising met de Hertog Karellaan en Alfred Smithlaan krijgt hiermee een andere uitstraling. Waar voorheen alleen voetgangers overstaken komt nu een gelijkwaardige kruising. Door de aanpassing van de bestrating en de oprit naar de nieuwe brug worden automobilisten geattendeerd op de kruisende route.

De route krijgt tussen het Parkeiland en de Hogeweg een boulevardachtige uitstraling. Langs de route komt aan beide zijden een groenstrook met een bomenrij en gazon.

Overlast
Door de bestratingswerkzaamheden worden delen van de route afgesloten. De Hertog Karellaan wordt tijdens de werkzaamheden op de kruising afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer op de Fiep Westendorplaan wordt omgeleid over de Thijs de Torenwachterstraat. Het Parkeiland blijft van één zijde bereikbaar.
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden