bird
donderdag 11 augustus | 01.52 uur

Zwemmarathon brengt veel op

30-11-2021 10:50
uur
Krista Frank en Maarten-1
• Maarten van der Weijden nam de cheque persoonlijk in ontvangst. Later werd het bedrag zelfs nog hoger. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – De 24-uurs zwemmarathon van zwemvereniging Zaltbommel heeft afgelopen weekend ruim 9000 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de Maarten van der Weijden foundation.

Maarten van der Weijden kwam zelf vanuit zijn woonplaats Waspik op de fiets naar Zaltbommel om de cheque in ontvangst te nemen. De teller stond op dat moment op 8425 euro. Later kwam daar nog een bedrag bij en de inzamelingsactie is zelfs nog niet afgelopen.

84 kilometer
De zwemmers Krista van Soldt en Frank Kolthof hebben samen meer dan 84 kilometer gezwommen voor het goede doel. Ze werden overdag én ’s nachts geholpen door vrienden, collega’s, familieleden en (oud)clubgenoten, die in de banen naast hen meezwommen.

Meezwemmen
Vrijdag 26 november om 8:30 uur klonk het startsignaal voor de missie van Krista van Soldt en Frank Kolthof: 24 uur lang in estafettevorm baantjes zwemmen voor het goede doel. Sommige ‘meezwemmers’ waren zelfs zo enthousiast dat ze later in de nacht nog een keer terugkwamen om weer één of meerdere uren mee te zwemmen.

“Het was een heel bijzondere 24 uur. Met vermoeidheid, bikkelen, soms afzien”, zegt Krista van Soldt. “Maar het was vooral een 24 uur met fijne mensen. Dit is echt een prestatie die we met z'n allen hebben neergezet.”

Kankerpatiënten
Samen hebben Frank en Krista meer dan 84 kilometer gezwommen met als doel om geld op te halen voor het goede doel. Met zijn foundation hoopt Maarten van der Weijden het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Een doel dat beide zwemmers van harte ondersteunen. Helaas hebben zij zelf in hun naaste omgeving de gevolgen van deze ziekte meegemaakt.

Tygo
Daarom zijn beiden trots op het bedrag dat tot nu toe is opgehaald, meer dan het dubbele van wat ze gehoopt hadden. Frank Kolthof noemt speciaal Tygo: “Een jongen van zes, die 254 euro ophaalt, omdat hij mee wil helpen!”

Cheque
Aan het einde van de 24 uur, op het moment dat Frank en Krista de laatste banen zwemmen, liep als verrassing Maarten van der Weijden het zwembad binnen. Hij was speciaal vanuit zijn woonplaats op de fiets gekomen om hen te feliciteren met het behalen van deze unieke prestatie.

Zowel Krista als Frank kijken met een heerlijk gevoel terug op het afgelopen weekend. Ze zijn trots op hun fysieke prestatie, maar wat overheerst is de overweldigende steun die ze ervaren hebben van iedereen die meezwom en meehielp.

De inzamelingsactie zelf is nog niet afgelopen, doneren kan via

 www.mvdwfoundation.nl/team/zv-zaltbommel

• Frank moedigt Krista aan.

• Frank en Krista vlak voordat ze aan de marathon begonnen.

 

 

Tags

zv zaltbommel,Frank Kolthof,krista van soldt