bird
woensdag 31 mei | 12.41 uur

Zevende plaats voor Ammerzodenaar Davy Pootjes in Rhenen

23-06-2022 08:31
uur
Door: Martin van Hemert
220622_Rhenen-DavyPootjes
Foto's: aangeleverd

AMMERZODEN/RHENEN – Davy Pootjes heeft afgelopen weekend een zevende plaats behaald tijdens de Dutch Masters of Motocross in Rhenen. Een verdienstelijke prestatie voor de motorcrosser uit Ammerzoden, die vanwege langdurig blessureleed veel wedstrijden heeft gemist.

Pootjes ondervindt nog altijd veel hinder van zijn ‘opgepompte armen’, een typische motorcross-blessure die wordt veroorzaakt door een beperking van de bloedvaten in de onderarmen. Desondanks wist de rijder van het JWR Honda team zich daar in Rhenen goed doorheen te vechten en wist hij met een 11-7 in de manches zevende te worden in het dagklassement.

In de training had Pootjes een goed gevoel op de motor. Na verschillende keren aangezet te hebben, kwam hij uit op een achtste tijd. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren zien te komen. Dit lukte goed, want hij wist zich al snel op te werken naar een zevende plaats.

(Tekst loopt door onder de foto)Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij zijn motor stil remde. Daarna liepen zijn armen vol en kon Davy alleen nog de wedstrijd uitrijden en er een elfde plaats uithalen.

Vooruitgang
De start van de tweede manche was beter en gelijk wist hij door te stoten naar een vijfde plaats. Een valpartij gooide echter roet in het eten. Nadien liepen zijn armen opnieuw vol en moest hij het een aantal ronden rustiger aan doen. Daarna kon hij het goede ritme weer oppikken en vocht hij zich terug naar een nette zevende plaats.
Al met al kijkt hij met tevredenheid terug: "Ik ben wel blij met mijn dag. Omdat ik zoveel heb gemist, heb ik nog veel last van harde armen. Daar moeten we gewoon doorheen en dit weekend zagen we echt vooruitgang, dus daar ben ik blij mee.’’

De Dutch Masters 500 in Rhenen werd overigens gewonnen door de Nederlander Glenn Coldenhoff, hij eindigde voor de Fransman Romain Febvre en de Belg Brent Van Doninck.

Tags

Davy Pootjes,motorcross