bird
vrijdag 26 april | 01.27 uur

Zaltbommel DutchRunners organiseert vijfde Midzomernacht halve marathon

10-06-2022 16:39
uur
Door: Martin van Hemert
010622_ZDRlr-1
De lopers van ZDR zijn met dank aan de sponsoren recentelijk in het nieuw gestoken. Foto: Agnes van der Wijk

ZALTBOMMEL - Na twee noodgedwongen alternatieve edities, organiseert loopgroep Zaltbommel DutchRunners, kortweg ZDR, op 21 juni weer een vertrouwde midzomernacht halve marathon. Hardlopers van binnen én buiten de Bommelerwaard lopen er - letterlijk en figuurlijk - al warm voor.

De voorbereidingen voor de traditionele midzomernacht halve marathon (MZNHM) kost ZDR-voorzitter Niels van den Berg en de rest van de loopgroep weliswaar een hoop tijd en energie, 'maar; dat krijg je dubbel en dwars terug'. "Het is gewoon écht een leuk evenement", bezweert Van den Berg stralend. Hij kan dan ook niet wachten tot 21:00 uur op dinsdag 21 juni, wanneer de MZNHM voor de vijfde keer van start gaat.

Het wordt de eerste keer na twee virtuele 'corona-edities' waarbij de organisatie een route had uitgestippeld, die de hele maand juni kon worden gelopen. De tijden werden gemeten via de app Strava en de snelste loper ontving een gratis startbewijs voor de 2022-editie. "We konden niks, we mochten niks, maar zo kon je toch mensen nog een beetje enthousiasmeren. Uiteindelijk is de route daardoor nog best veel gelopen", stelt de voorzitter van ZDR.

Animo
Toch kunnen die eerdere alternatieve lopen niet tippen aan de traditionele 21 kilometer lange halve marathon, die vanaf de Waalkade via de dijk richting Rossum voert, waar bij bistro In Petto het keerpunt is. Vervolgens gaan de lopers weer terug richting Zaltbommel voor een sfeervolle finish bij de Verdraagzaamheid in de schemering en na afloop is er een prijsuitreiking en een gezellige borrel.

De organisatie heeft inmiddels al vele inschrijvingen ontvangen. "De animo is groot; we zitten nagenoeg vol. De kern van onze deelnemers komt uit Zaltbommel en de Bommelerwaard, maar de rest komt van heinde en verre. We hebben bijvoorbeeld ook lopers vanuit een plaatsje boven Alkmaar, tot aan Zeeland toe. Iedereen staat te trappelen om van start te gaan." Daar rekent Van den Berg zichzelf ook toe: "Als de voorbereidingen op schema liggen, ga ik meedoen. Dat wordt dan voor de eerste keer samen met mijn broer. Ik heb er heel veel zin in, omdat het eindelijk weer kan", besluit Van den Berg opgelucht.

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor de MZNHM; zowel op de halve marathon, als op de duo-loop. Meer informatie over het inschrijven voor het hardloopevenement én over loopgroep ZDR is te vinden op onderstaande website.

www.zaltbommeldutchrunners.nl

Tags

ZDR,hardlopen,Midzomernacht halve marathon