bird
maandag 25 september | 08.07 uur

Wielerronde Vuelta in de Bommelerwaard (MET FOTO’S EN VIDEO)

22-08-2022 15:13
uur
Door: Martin van Hemert
220822_VueltaGijsvTuijl2LR
Rodetruidrager Robert Gesink in actie. Foto: Gijs van Tuijl

BOMMELERWAARD – De tweede etappe van de internationale wielerwedstrijd La Vuelta a España deed op zaterdag 20 augustus de Bommelerwaard aan. Een fotoverslag. 

De tweede etappe van de Ronde van Spanje voerde zaterdag door de Bommelerwaard. Vanaf Poederoijen reed het peloton over de provinciale weg N322 naar de rotonde bij Brakel. 

Foto: Michel Haubrich

Op en rond de rotonde bij Brakel waren veel wielerliefhebbers te vinden, mede vanwege aanvullende activiteiten bij WTC Maaswaal. Daarover is hieronder een sfeerreportage te vinden. 

(Tekst loopt door onder de video)

Foto: Bommelerhoeve

Foto: Bommelerwaardgids

De rotonde tussen Zuilichem en Zaltbommel was ook een plaats waar fraaie plaatjes konden worden geschoten. Zowel de kopgroep als het Jumbo-Visma van rodetruidrager Robert Gesink werden gespot.

Foto’s: Gijs van Tuijl

Boerenprotest
Naast wielerliefhebbers trok de Ronde van Spanje ook boeren en tuinders. Zij maakten van de gelegenheid gebruik door op allerlei verschillende manieren de stikstofproblematiek aan te kaarten.

Foto: Hans Verbeek / Meesters Multimedia

 

Vanaf Gameren trok het peloton langs Zaltbommel richting Rossum, waar Ton Laheij klaar stond om ze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Foto: Ton Laheij

'Alto de Alem'
Via de eierrotonde bij Alem – of zoals Jules Leerintveld het noemt ‘Alto de Alem’ - reden de wielrenners in de richting van Rossum, om daar net na Heerewaarden de Bommelerwaard weer te verlaten.

Foto: Jules Leerintveld 

Vanaf Dreumel zetten de renners koers richting finishplaats Utrecht, waar de etappe zou worden gewonnen door de Ierse sprinter Sam Bennett. Gesink moet na de etappe zijn rode leiderstrui afstaan aan land- en teamgenoot Mike Teunissen.

Tags

Vuelta,Vuelta a España,Ronde van Spanje