bird
donderdag 11 augustus | 02.18 uur

Vijfde Midzomernacht Halve marathon levert nieuw parcoursrecord op

27-06-2022 16:31
uur
Door: Martin van Hemert
270622_MZNHMlr
De lopers startten vanaf de Waalkade in Zaltbommel. Foto: Patrick van Breda

BOMMELERWAARD - Wouter Baas uit Meteren heeft vorige week dinsdag een nieuw parcoursrecord gelopen tijdens de ZDR Midzomernacht Halve Marathon (MZNHM).

Hij liep de 21,1 kilometer in 1 uur, 14 minuten en 47 seconden. Carlijn de Wit uit Amersfoort kwam 24 minuten later als eerste vrouw over de streep in een tijd van 1 uur, 38 minuten en 10 seconden. De wisselbeker ging traditiegetrouw naar de 21e finisher en dat was dit jaar Huub Cremers.

Sfeervol
Voor de MZNHM werd aan de 150 deelnemers om exact 21:00 uur het startsein gegeven voor de 21 kilometer lange run over de dijken van Zaltbommel richting Rossum en weer terug naar de Waalkade. De laatste 100 meter was sfeervol verlicht door een lint aan waxinelichtjes en vuurkorven.

Al met al kijkt de organisatie met tevredenheid terug: "De langste dag, werd ook de mooiste dag. Er heerste een gezellige sfeer, opgezweept door de zomerse muziek van de DJ. Het weer was fantastisch en de dalende zon zorgde voor prachtige luchten. Precies zoals een Midzomernacht zou moeten zijn."

Tags

Midzomernacht Halve Marathon,ZDR,Zaltbommel Dutch Runners