bird
vrijdag 24 maart | 16.45 uur

Vierhonderd BMX'ers bij FCC Ammersoyen

16-06-2022 14:56
uur
bmx
(Foto: Rob Jacobs)

AMMERZODEN - Fietscrossclub Ammersoyen was afgelopen zondag de gastheer van een NFF-wedstrijd voor district Zuid. Vanuit allerlei verschillende clubs kwamen meer dan vierhonderd BMX'ers naar Ammerzoden toe om hun wedstrijden te verrijden.

Er verschenen zondag tijdens de wedstrijd van de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF, de koepel van BMX-clubs in NL, red.) rijders aan het starthek van fietscrossclubs uit Oss, Nuland, Berlicum, Barendrecht, Geldermalsen, Tiel, Schijndel en de thuisclub Ammerzoden.

Wedstrijdeisen
De baan aan de Hoge Weiden is in de weken in aanloop naar de wedstrijd dankzij veel vrijwilligers geheel aangepast aan alle wedstrijdeisen, maar liet weer zien dat geen baan hetzelfde is en dat BMX echt een sport is van techniek, inzicht en snelheid.

Valpartijen
Een aantal grote valpartijen liet de aanwezigen schrikken, maar dat weerhield de jonge BMX-rijders er niet van om op de fiets te stappen en alles in te zetten om als eerste de eindstreep te passeren.

Uitslagen
De uitslagen in de diverse leeftijdscategorieën waren als volgt:

jongens & meisjes 4/5 jaar: Daan Nieuwkoop (Ammerzoden)

jongens 6 & meisjes 7 jaar: Keyden Rock (Barendrecht)

jongens 7 & meisjes 8 jaar: Sem Goes (Berlicum)

jongens 8 jaar: Ruben Lodder (Tiel), jongens 9 jaar: Jan Veenendaal (Tiel)

jongens 10 jaar: Yuri van Helvoirt (Schijndel), jongens 11 jaar: Coen Nijssen (Nuland)

jongens 12 jaar: Jens Doeleman (Tiel)

jongens 13 – 15 jaar: Jayden Prins (Geldermalsen)

jongens 16 – 30 jaar: Karlo van Wijk (Tiel)

jongens 31 jaar en ouder: Christian Verhagen (Berlicum)

meiden 9 – 10 jaar: Evi Blok (Tiel)

meiden 13 jaar en ouder: Lin van Boxtel (Ammerzoden)


Geert Vorstermans, voorzitter van FCC Ammersoyen, is trots dat de zesde en laatste wedstrijd van de competitie in Ammerzoden is verreden: "We hebben met veel vrijwilligers afgelopen periode gewerkt om de baan in de beste wedstrijdconditie te krijgen en we laten hiermee zien dat we in de Bommelerwaard - maar vanuit FCC Ammersoijen met ook leden uit Altena en Den Bosch - op het gebied van fietsen een belangrijke plaats hebben in de regio."

 

Tags

bmx,fcc ammersoyen