bird
woensdag 07 juni | 19.55 uur

Two Rivers Marathon 2023 niet in de winter, maar op 26 maart

25-07-2022 12:48
uur
Door: Martin van Hemert
250422_TwoRiversLR
De marathonlopers op de Singel in Zaltbommel tijdens de 2022-editie. Archieffoto: Gijs van Tuijl

BOMMELERWAARD - De Two Rivers Marathon vindt in 2023 niet plaats in februari, maar op zondag 26 maart. Wél is de start en finish weer zoals vanouds op de Markt in Zaltbommel.

De Bommelerwaard staat volgend weer volop in de belangstelling van hardloopliefhebbers. In het weekend van 25 en 26 maart 2023 staat namelijk de Two Rivers Marathon op het programma. Die timing is opvallend, gezien het feit dat de eerdere edities voor de coronaperiode altijd in februari zijn gehouden. De organisatie kiest bewust voor een andere maand dan gebruikelijk: "Er is eind maart namelijk minder kans dat we de marathon moeten afgelasten of verplaatsen."

Sfeervol
De Two Rivers Marathon werd dit jaar in aangepaste vorm op 24 april gehouden. Met 500 deelnemers op de hele marathon was het de op vier na grootste marathon van Nederland. De overwinning ging naar Sjoerd Swinkels uit Rossum, die zo de eerste Bommelerwaardse winnaar van de 'Two Rivers' werd.

Vanwege de coronamaatregelen week de organisatie van de hardloopwedstrijd eenmalig uit naar de Kindertuin. Tijdens de volgende editie is de start en finish dus weer vertrouwd op de Markt, met binnenkomst door de Waterpoort. Die binnenkomst en de hele ambiance rond de marathon heeft ervoor gezorgd dat de Two Rivers door hardlooptijdschrift Mystical Miles is uitgeroepen tot meest sfeervolle marathon van Nederland.

Inschrijving
De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die in Kaapstad gelopen wordt. De Two Rivers Marathon is een officiële qualifier voor deze wereldberoemde race. De inschrijving voor de Two Rivers opent op 1 november om 7:00 uur 's ochtends.

Tags

Two Rivers Marathon,hardlopen