bird
vrijdag 27 januari | 16.40 uur

Tweede editie Maas Cross bij De Zandmeren

30-12-2022 12:19
uur
Door: Martin van Hemert
231222_Start 1e editie
Sfeerbeeld van de start van de eerste editie. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - TWC de Trillende Spaken organiseert op zaterdag 28 januari 2023 in Kerkdriel de Maas Cross. 

Voor de tweede keer wordt deze mountainbike- en cyclocross aan de oevers van de Zandmeren in Kerkdriel georganiseerd, na een uitermate goed gewaardeerde eerste editie in 2020. De organisatie hoopt opnieuw een leuk en competitief evenement neer te zetten voor iedere sportief fietsende man of vrouw vanaf 16 jaar.

Modder
Voorwaarde is wel dat deelnemers niet bang zijn voor een beetje modder, klei en zand. De wedstrijd maakt onderdeel uit van een Combiklassement voor MTB (mountainbike) en CX (veldrijden) met de Neswaarden Cross (WTC Maas-Waal) van 10 december 2022 in Aalst en de Lithse Ham Cross (TC Lith) op 4 februari 2023.

De categorieën bestaand uit dames en heren vanaf 16 jaar en heren masters vanaf 50 jaar gaan tegelijk van start. De cross duurt ongeveer een uur en bestaat uit meerdere ronden aan het strand van de Zandmeren. Deze gaat om 14:00 uur van start en zal naar inschatting ongeveer zes ronden duren. Wanneer de laatste ronde ingaat, wordt dit afgeroepen en wordt er een bel geluid.

Prijsuitreiking
Het parcours wordt voor de duur van de wedstrijd voor overige recreatieve doeleinden afgesloten met linten en dranghekken. Op een aantal plaatsen is verkeersbegeleiding aanwezig, zoals bij de parkeerplaatsen en de boothelling. Inschrijven kan op de dag zelf tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd bij Van Gent Watersport, Zandstraat 11 te Kerkdriel.

De inschrijfkosten van 5 euro zijn ter plaatse te voldoen. Deelname gebeurt op eigen risico. Na afloop is er een prijsuitreiking met leuke prijzen en een rondemiss bij Van Gent Watersport. Meer informatie over de Maas Cross: www.detrillendespaken.nl

Tags

Maas Cross,Veldrijden,De Zandmeren,Neswaarden Cross