bird
dinsdag 23 april | 21.29 uur

Twaalf keer eremetaal voor zwemmers ZV Zaltbommel

30-05-2022 11:36
uur
Door: Martin van Hemert
300522_ZVZaltbommelLR-1
Staand: hoofdtrainer Joke Liefhebber, Rens van Wijngaarden, Danique van de Werken, Len van der Meijden en trainer Patrick Hut Zittend: Mathijs Takken, Tigo van Rooij, Tim Looijen, Ruby Hut en Elisabeth Straver. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Leden van zwemvereniging Zaltbommel hebben de afgelopen twee weekenden bijzonder goede zaken gedaan. In totaal behaalden de Zaltbommelaren twaalf medailles.

Dat deed de club tijdens de Gelderse Kampioenschappen lange baan 2022 in Nijmegen, waar maar liefst 31 verenigingen uit Gelderland aan de start verschenen. Als voorbereiding voor deze Kampioenschappen zijn de zwemmers in de meivakantie eerst op trainingskamp gegaan naar Oostenrijk, waar ze nieuwe ervaringen op konden doen. Voor ZV Zaltbommel mochten acht zwemmers op de Gelderse Kampioenschappen starten, omdat het hen gelukt was om zich in hun eigen leeftijdscategorie te plaatsen voor één of meerdere afstanden.

Goudhaantje
Rens van Wijngaarden was het absolute goudhaantje. Hij is op zes afstanden Gelders Kampioen (eerste plaats 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag, 100 meter en 200 meter rugslag, 50 meter vlinderslag) geworden en heeft daarnaast ook nog een zilveren (tweede plaats 50 meter rugslag) en een bronzen (derde plaats 100 meter vrije slag) medaille opgehaald. 

De twee andere medaillewinnaars die het podium mochten betreden waren Len van de Meijden met drie bronzen medailles (derde plaats 100 meter en 200 meter rugslag, 400 meter vrije slag) en Danique van de Werken met een bronzen medaille (derde plaats 200 meter schoolslag).

Geslaagd
Ook de andere ZV Zaltbommel-zwemmers, te weten; Mathijs Takken, Tigo van Rooij, Tim Looijen, Ruby Hut en Elisabeth Straver, hebben mooie prestaties neergezet en nieuwe persoonlijke records gezwommen.

"Kortom; de Gelderse Kampioenschappen lange baan 2022 waren meer dan geslaagd voor ZV Zaltbommel", aldus de zwemvereniging.

Tags

ZV Zaltbommel,Gelderse Kampioenschappen