bird
maandag 04 december | 01.20 uur

Truckpullingteam Rocking Horse helpt weeskinderen tijdens Hongarije-trip

15-08-2022 14:54
uur
Door: Martin van Hemert
150822_RockingHorse2
Foto's: Jurgen Versteeg

NIEUWAAL/HAJDUBOSZORMERNY – Truckpullingteam Rocking Horse heeft zich afgelopen weekend van zijn beste kant laten zien in Hongarije. Het team uit Nieuwaal kwam in actie voor weeskinderen en werkte daarnaast diverse demonstraties af.

De eerste officiële dag in Hongarije 2022 vond plaats op vrijdag 12 augustus. Na een goed ontbijt waarbij de nodige eieren zijn gebakken was het de hoogste tijd om iets te gaan doen. Het zogenaamde Tractor Karnevál stond op deze eerste dag op het programma. 

Alle aanwezige pullers werden op trailers gezet om daarmee door het dorp te rijden. Alles wat maar wielen en een motor had kon aansluiten bij de optocht. Met veel muziek ging het in een lange stoet van het evenemententerrein het hele dorp door. In het dorp is menig kind voorzien van lekker snoepgoed.

Gestaakt
Een dag later moest ‘het paardje’ toch echt aan de gang voor een demonstratie. Nadat eerst de superstocks de lastige baan hadden getrotseerd was het de beurt aan de trucks. Er stonden drie trucks op de startlijst. De Sniper SLF uit Italië beet het spits af. Daarna is de sleepwagen verzwaard, maar daardoor bij de start zo moeilijk weg te trekken dat Rocking Horse haar run heeft gestaakt en is teruggetrokken door de sleepwagen.

(Tekst loopt door onder de foto's)

De sleepwagen werd lichter afgesteld, zodat het wegrijden iets soepeler ging. Dit resulteerde in een mooie Full Pull onder luid applaus van het enthousiaste publiek. De tweede run eindigde ook in een hele dikke Full Pull.

Enorm blij
Zondag 14 augustus was de derde en laatste dag voor Rocking Horse in Hongarije. Er mochten weer twee demonstratieruns worden gegeven aan het altijd enthousiaste publiek. In de eerste run ging de truck ‘als een kogel’ over de baan. Dit resulteerde in een Full Pull. De tweede run was iets minder spectaculair. De truck kwam niet helemaal lekker weg en viel stil bij circa vijftig meter. Niet de mooiste run om mee af te sluiten maar al met al is het team dik tevreden.

Daarnaast is er zondag een hoop kleding en speelgoed gebracht bij een opvang voor weeskinderen. Dit had het team in Nederland verzameld. De kinderen waren enorm blij met de spullen, aldus het team, dat de zondag afsloot met een barbecue om maandag weer koers te zetten richting Nieuwaal.

Tags

Rocking Horse,truckpulling